زنان بیشتر از مردان به افسردگی مبتلا مى شوند!
زنان بیشتر از مردان به افسردگی مبتلا مى شوند!
عوامل متعددی می تواند فرد را مستعد افسردگی نمايد، همچون مشکلات خانوادگی، اثر برخی داروها یا مسايل عاطفى و هيجانى. بايد بدانيم افسردگی الزاما نشان دهنده اختلالات شخصیت، آسیب های دوران کودکی و یا ضعف شخصیتی نیست، بلکه می تواند بدون وجود کوچک ترین استرسی در زندگی فرد ظاهر شود.زنان بیشتر از مردان در معرض افسردگی قرار دارند، ممکن است به دلیل مسائل هورمونی باشد. تغییرات سطح هورمون ها، که منجر به تغییرات خلق و خوی زنان قبل از یائسگی و یا بعد از زایمان می شود ممکن است در برخی مواقع باعث بروز علائمی مشابه افسردگی شود. حتی مصرف قرص های پیشگیری از بارداری و یا هورمون درمانی و یا اختلالات هورمون های تیروئید می تواند از علل افسردگی در خانم ها باشد.

علل افسردگی در مردان و زنان
افسردگی گذرا، وضعیتی است که فرد موقتا دچار افسردگی می شود، مانند سالگرد یک اتفاق ناخوشایند، قبل از قاعدگی و یا افسردگی بعد از زایمان. چنین عکس العمل هایی در افراد کاملا طبیعی است، اما در افرادی که مستعد افسردگی هستند ممکن است به مرور زمان شدیدتر شود.
افسردگی می تواند در اثر اختلالات فیزیکی نیز ایجاد شود. این اختلالات چه به صورت مستقیم (مانند زمانی که بیماری های تیروئیدی بر سطح هورمون تاثیر می گذارنند) و چه به صورت غیر مستقیم (به طور مثال، آرتروز ها که با دردهای مزمن همراه هستند) می توانند در بروز افسردگی نقش داشته باشند. در برخی موارد، اختلالات فیزیکی ازهر دو طریق بر روی فرد تاثیر می گذارند و فرد افسرده می شود. مانند، افراد مبتلا به ایدز. ویروس HIV با آسیب رساندن به مغز به طور مستقیم، و با تاثیر منفی که در زندگی فرد می گذارد، به طور غیر مستقیم، باعث افسردگی فرد می شود.
برخی از اختلالات روانی، فرد را مستعد افسردگی می کند، مانند افراد مبتلا به اسکیزوفرنی و یا افرادی که بیش از حد الکل مصرف می کنند، بیشتر در معرض افسردگی خواهند بود.
درمان افسردگی
درمان افسردگی می تواند حدود 6 ماه طول بکشد. امروزه، در بسيارى موارد افسردگی بدون بستری شدن در بیمارستان درمان می شود. اما در مواردی که فرد افسرگی شدید و تمایل به خودکشی دارد بهتر است جهت درمان در بیمارستان بستری شود.
درمان دارویی، یکی از مهم ترین درمان های افسردگی است. راه دیگر که بسیار نتیجه بخش خواهد بود، مشاوره با روان پزشک است.
داروهای تجویز شده باید منظم استفاده شوند. این داروها در صورتى كه صحيح انتخاب شوند اثر بخشی دارند. در صورتی که فرد با مصرف دارو بهبود نیابد، داروهای ترکیبی دیگری جایگزین خواهد شد.
روان درمانی، به صورت فردی و یا گروهی انجام می شود، و فرد به تدریج با مسئولیت های قبلی خود و یا فشار های زندگی کنار خواهد آمد. این شیوه درمانی، افکار منفی و ناامیدی را از فرد دور می کند. روان درمانی به تنهایی، فقط برای افسردگی های خفیف نتیجه بخش خواهد بود.
برخی از خدمات دکتر سعید انصاری روانپزشک
درمان استرس
درمان اضطراب
درمان اختلال خواب
راه های ارتباطی
شماره تماس: 02126415010 – 09016852008
منتظر نظرات و پیشنهادات شما عزیزان هستیم
با تشکر مدیریت سایت انصاری روانپزشک
برای اطلاع از بهترین روانپزشک در تهران روی ادامه مطلب کلیک کنید .