علائم استرس در کودکان

علائم استرس در کودکان

استرس در کودکان نیز همانند بزرگسالان تجربه می شود. این استرس می تواند منابع مختلفی مانند مسائل و مشكلات مدرسه و یا مهد کودک، دوستی و روابط، توقعات والدین، معلم ها و مربیان داشته باشد. برخی از این استرس ها می توانند مثبت بوده و منجر به پیروز شدن در امتحانی خاص، مسابقه و … شود. از سوی دیگر استرس بیش از حد می تواند چالش سختی را برای کودک به وجود آورد. گاهی اوقات والدین متوجه استرس بیش از حد فرزندشان نمی شوند. در زیر به برخی از علائم استرس در کودکان اشاره می شود:

به دنبال تغییرات منفی در رفتار کودکان باشید.

شاید برای کودکان و افراد کم سن و سال تر سخت باشد زمانی که با استرس مواجه می شوند مفهوم آن را درک کرده و تا حدی با آن مقابله کنند. استرس می تواند رفتار کودکان را تغییر دهد. از جمله تغییرات رفتاری می توان به حساس شدن کودک، تغییرات خلقی، کنار کشیدن از فعالیت هایی که در گذشته با لذت انجام می داد، ابراز نگرانی، شکایت کردن بیش از حد از مدرسه یا مهدکودک، گریه کردن، عکس العمل های نگران، وابستگی شدید به یکی از والدین یا معلم، خوابیدن بیش از حد یا خیلی کم، خوردن بیش از حد یا بالعكس اشاره کرد.

استرس می تواند علائم فیزیکی داشته باشد، مانند دل درد و سر درد. در صورتی که کودک در مدرسه بیش از حد مریض می شود و از سر درد و دل درد بیش از حد شکایت دارد، می تواند نشانه ای از استرس باشد. گاهی نیز این علائم قبل از دوره امتحانات یا امتحانی بزرگ و سخت بيشتر مى شوند.

علائم استرس در کودکان
علائم استرس در کودکان

از عکس العمل های کودک نسبت به افراد دیگر آگاه باشید.

گاهی دیده شده که کودک در منزل همان رفتار طبیعی خود را دارد ولی در بیرون از منزل و در موقعیت های خاص، رفتار وی تغییر می کند. همچنین بهتر است که از مدیر، معلم یا مربی کودک در مورد رفتار و روابط وی با دیگران پرسش نمائید.

شاید برای کودکان و افراد کم سن و سال تر سخت باشد زمانی که با استرس مواجه می شوند مفهوم آن را درک کرده و تا حدی با آن مقابله کنند. دکتر انصاری روانپزشک و متخصص اعصاب و روان، در جلسات روان درمانی از روش های نوینی برای درمان استرس در کودکان استفاده می کند . برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره های 02122771870 – 02122790453 تماس بگیرید برای ارتباط با دکتر به آدرس اینستاگرام مراجعه کنید.

به حرف های کودک با دقت گوش دهید.

به دلیل اینکه کودک با مفاهیم دقیق کلمه ها آشنایی ندارد، امکان دارد که از کلماتی مانند نگرانی، اذیت شدن و عصبانی بودن برای بیان استرس استفاده نکند. ولی به جای اینها از جملات منفی نسبت به خودش و وقایع کلی استفاده می کند. برای مثال در صورتی که جملاتی مانند ” هیچ کس منو دوست نداره” ، “من احمقم” ، ” هیچ چیز سر گرم کننده نیست” و غیره را مکرراً از کودک می شنوید مورد را جدی گرفته و سعی کنید منبع استرس زا برای کودک را بیابید.

درمان استرس در کودکان

در صورتی که استرس بیش از حد می باشد نیازی نیست که والدین خودشان این مورد را رفع کنند. در صورت مشاهده علائم شدید استرس، بهتر است که با یک روانپزشک با تجربه مشورت کرده و از وی کمک بخواهید. روانپزشک مشکل را ریشه یابی کرده و روش های موثری را برای رفع و کنترل استرس بیش از حد به کودک و والدین آموزش مى دهد و در صورت نياز از ساير درمانهاى ضد اضطراب استفاده مى كند.
منبع: http://www.apa.org/helpcenter/stress-children.aspx

مطالب دیگر سایت:

استرس و بی خوابی

بیماری های مرتبط با استرس

اضطراب در کودکان و نوجوانان

دکتر سعید انصاری

دارای گواهینامه تخصصی اعصاب و روان با نمره ممتاز، مسئول آموزش دانشجویان پزشکی در بخش روانپزشکی، مسول مرکز درمان سومصرف مواد (MMT) بیمارستان، برگزاری کارگاههای آموزشی با موضوع اعتیاد در دانشگاه علوم پزشکی، دوره تخصصی زوج درمانی زیر نظر دکتر سامرند سلیمی، دارای گواهینامه هیپنوتیزم تراپی از انجمن هیپنوتیزم ایران، دارای گواهینامه تخصصی نوروفیدبک، همکاری با رادیو سلامت، دوره تخصصی سکس تراپی، انجام مطالعات مختلف و نوشتن مقالات متعدد در زمینه روانپزشکی، عضو انجمن علمی روانپزشکان ایران، برگزاری کارگاه های مختلف خانواده درمانی، زوج درمانی، فرزندپروری و مشاوره پیش از ازدواج و …

پاسخ

Call Now Buttonتماس سریع