افسردگی با چه علائمی همراه است؟
افسردگی، نوعی از اختلال پزشکی با زمینه شیمیایی می باشد حالتی که در آن فرد به یک حالت محزون و خمودگی درآماتیک دچار می شود. امروزه زندگی با استرس زیاد باعث شده که اکثر افراد در طول زندگی خود آن را براى یک بار هم شده، تجربه کنند. افسردگی در صورتی که مزمن و طولانی باشد و به کرات برای فرد به وجود آید به نحويى كه زندگی او را تحت تاثیر قرار داده و کارهای روزمره را مختل کند نیاز به درمان دارد. در این مقاله قصد داریم درباره علائم افسردگی اطلاعات جامعی در اختیار شما قرار دهیم. چنانچه می خواهید در این زمینه بیشتر بدانید، در ادامه مقاله با ما همراه باشید…
محتوا
علائم افسرگی
نشانه ها و علائم اختلالات اضطرابی شامل موارد زير مى باشد؛
1. عدم داشتن تمایل به کارهای روزمره زندگی که در نتیجه فرد نه تنها لذتی از انجام فعالیتهای روزمره نمی برد بلکه ممکن است از آن گریزان باشد.
2. تغییر در حالت طبیعی فرد که در این صورت فرد دچار احساس ناامیدی و غم می کند و در صورت بروز کوچکترین مساله ای فرد به گریه بیافتد . این علائم ممکن است در طی 2 هفته ادامه داشته باشد.
3. اختلال در خواب فرد از دیگر علائم افسردگی می باشد . این اختلال ممکن است به صورت بی خوابی یا زیاد خوابیدن یا بیدار شدن ناگهانی از خواب و به خواب نرفتن از دیگر نشانه های افسردگی می باشد.
4. عدم تمرکز در فکر کردن : فردی که مشکوک به افسردگی است به درستی نمی تواند تصمیم بگیرد یا به کاهش حافظه منجر شود.
5. کاهش یا افزایش ناگهانی وزن بدون دلیل از علائم افسردگی می باشد.
6. تغییر در رفتار : در این حالت فرد احساس بیقراری ، پرخاشگری، زود رنجی دارد . احساس خستگی مفرط و فقدان انرژی برای شخص ایجاد می شود.
7. کاهش اعتماد به نفس فرد و احساس گناه شدید در این افراد دیده می شود.
8. کاهش تمایلات جنسی
9. تمایل به مرگ و خودکشی در اثر حس ناامیدی برای فرد بوجود می آید.
10.اختلال در جسم فرد مبتلا به افسردگی می باشد که شامل خارش ، کاهش و تاری دید، افزایش تعریق، خشک شدن دهان، اختلالات گوارشی (مانند سوء هاضمه ، یبوست و اسهال ) ، سردرد و کمر درد
علائم جسمی افسردگی
افسردگی، احتمال ابتلا به بیماری های قلبی، سکته، مشکلات تنفسی و یا مشکلات عصبی را افزایش می دهد. ورزش و تمرینات بدنی از جمله اقداماتی است که از سوی بهترین روانپزشک توصیه می شود. ورزش باعث ترشح بیشتر هورمون ها و مواد شیمیایی در مغز می شود، در نتیجه، باعث می شود تا شما احساس بهتری داشته باشید و درد و خستگی از بدن شما دور شود. علاوه بر این، ورزش، به تنظیم خواب شما نیز کمک می کند.
در ادامه مقاله، به بررسی علائم فیزیکی افسردگی می پردازیم:
- مشکلات خواب : افسردگی، بر روی بدن و ذهن تاثیرات منفی می گذارد. اختلال در خوابیدن، یکی از شایع ترین علائم جسمی این اختلال است. با این که افراد افسرده، انرژی کمی دارند و همواره احساس خستگی می کنند، اما به هنگام خواب با مشکل مواجه می شوند.
- افزایش و یا کاهش وزن : افسردگی با تاثیر بر روی هورمون های تنظیم کننده اشتها، می تواند باعث افزایش و یا کاهش اشتها شود. در واقع، هنگام افسردگی فرد نمی داند که چه زمانی گرسنه است، و یا چه زمانی باید غذا بخورد. به همین خاطر، افراد افسرده یا بیش از حد معمول غذا می خورند و یا اشتهایشان را از دست می دهند. کم خوابی ناشی از افسردگی، یکی دیگر از دلایلی است که اشتهای فرد کاهش می یابد.
- مشکلات گوارشی : تهوع، سوزش معده، و یبوست از جمله علائمی هستند که با افسردگی مرتبط هستند و در صورتی که فرد از اختلالات هیجانی رنج ببرد، این علائم شدت نیز می گیرد. معده و روده، قسمت هایی هستند که به شدت تحت تاثیر استرس و یا سایر شرایط روانی قرار می گیرند.
- درد قفسه سینه : افراد مبتلا به بیماری های قلبی، که افسردگی هم دارند، بیشتر با علائم و نشانه هایی هم چون درد قفسه سینه رو به رو هستند. افسردگی و هیجان، ریتم ضربان قلب را تغییر می دهند، باعث می شوند فشار خون بالا برود، سطح انسولین و کلسترول خون بالا می رود، و تولید هورمون استرس نیز افزایش می یابد.
برخی دیگر علائم و نشانه های فیزیکی افسردگی عبارتند از:
- دردهای عضلانی
- سر درد و میگرن
- عدم تمایل به برقراری رابطه جنسی
- افزایش ضربان قلب و درد قفسه سینه
- احساس لرز
- کمر درد ، سردرد
- تنش عضلانی
- تنگی نفس ، هیپرونتیلاسیون
- خستگی پذیری
- بیش فعالی دستگاه عصبى خودكار
- گرگرفتگی و رنگ پریدگی
- تپش قلب
- تعریق
- سردی دستها
- اسهال
- خشکی دهان ( گزوروستومی )
- تکرر ادرار
- پارستزی
- شکال در بلع
علائم روانشناختی افسردگی
• احساس وحشت
• اشکال در تمرکز
• گوش به زنگ بودن مفرط
• بی خوابی
• کاهش لیبیدو
• احساس گیر کردن توده ای در گلو
• ناراحتی معده ( دلشوره )