علائم اختلال وسواس چیست؟
اختلال وسواس، نوعی اختلال روانشناختى است که با افکار و گاها رفتار تكراری و وسواس گرایانه همراه می باشد. گرچه این قبیل رفتارها ضرری را به همراه ندارند، اما اصرار به انجام آن ها می تواند بر روابط فرد با دوستان، اقوام و حتی کیفیت زندگی فرد تاثیر بگذارد. در ادامه علائم اختلال وسواس را نام برده ایم.
علائم اختلال وسواس
وسواس در هر فرد به صورت های گوناگونی ظاهر می شود. از جمله:
– نیاز به تکرار و چک کردن کارها، مانند چک کردن آلارم گوشی و یا پیغام های در یافتی شان
– مرتب کردن اجسام به صورت دسته بندی شده و یا بر اساس یک نظم خاص
– مصرف غذاهای خاص
تحقیقات نشان می دهد که اختلال وسواس، یک اختلال روانی به نسبت شدید است و می تواند در هر سنی دیده شود، البته در سنین 18 تا 44 سال بیشتر شایع می باشد. میانگین سنی این اختلال، 19 سالگی است.
آیا درمانی برای وسواس فکری وجود دارد؟
اگر توجه داشته باشید، افرادی که دچار وسواس هستند، هیچ دلیل و توضیحی برای تکرار کارهای خود ندارند. برخی از وسواس فکری بسیار جزئی هستند و تاثیرات کمی بر زندگی فرد می گذارند. اما در صورتی که بروز این اختلال، مشکلاتی را در کار و روابط فرد ایجاد کند، مراجعه به روان پزشک ضرورت پیدا خواهد کرد.
در طول درمان، روانپزشک با بیمار صحبت می کند تا مطمئن شود که فرد از بیماری هيجانى – روانی دیگری رنج نمی برد. در صورت تشخیص اختلال فکری، رفتار درمانی نیز برای فرد انجام می شود. این شیوه درمانی به فرد کمک می کند تا از تکرار یک سری کارها خودداری کند.
گاهی، روان پزشک جهت کنترل علائم و نشانه های وسواس، درمان دارویی نیز تجویز می کند.
آیا نیازی به تغییر سبک زندگی در طول درمان وسواس است؟
بسیاری افراد که از اختلال وسواس فکری رنج می برند استعداد زمينه اى ابتلا به این اختلال را دارند زیرا این نوع وسواس یک اختلال ژنتیکی است. اما تغییر یک سری عادات و یا ایجاد تغییراتی در محیط کار و زندگی می تواند به رفع و یا بهبود اختلال در فرد کمک نمايد.