عوارض استرس بر کل سیستم بدن

عوارض استرس

احتمالاً تمام افراد در طول زندگی خود به نوعی با استرس مواجه می شوند ولی استرس به صورت مداوم و مزمن بر کیفیت زندگی افراد تاثیر می گذارد و در زندگی روزمره اختلال ایجاد می کند. استرس می تواند تاثیراتی منفی بر سلامت جسمی فرد بگذارد. در ادامه مقاله با ما باشید تا عوارض استرس را توضیح دهیم.

تاثیر استرس بر بدن

استرس بخشی طبیعی از زندگی روزمره می باشد. برای مثال وارد شدن به یک جمع تازه و یا در مصاحبه های کاری استرس کاملاً طبیعی می باشد. استرس باعث افزایش سرعت تنفس و ضربان قلب می شود. افزایش ضربان قلب در حقیقت برای رساندن خون بیشتر به مغز برای تفکر بهتر است. این پاسخ فیزیکی بدن به منظور آماده سازی فرد برای مقابله با یک موقعیت سخت است.

در مواردی که استرس شدید باشد، احساس سبکی سر و حالت تهوع علائمی شایع می باشند. احساس استرس و اضطراب شدید به صورت مداوم و در طولانی مدت می تواند تاثیر مخربی بر سلامت فیزیکی و روانی فرد بگذارد.

عوارض استرس
عوارض استرس

تاثیر استرس بر سیستم عصبی مرکزی

استرس در طولانی مدت و حملات مداوم پانیک می توانند باعث آزادسازی هورمون استرس از مغز شوند. این مورد می تواند باعث سر درد، سرگیجه و افسردگی شود. هنگامی که فرد دچار استرس و اضطراب می شود، سیستم عصبی وی هورمون ها و مواد شیمیایی زیادی تولید می کند برای مثال آدرنالین و کورتیزول. وجود این هورمون ها در طولانی مدت عوارض زیادی دارد برای مثال کورتیزول باعث افزایش وزن می شود.

عوارض استرس بر سیستم قلبی عروقی

اختلالات اضطرابی می توانند باعث افزایش ناگهانی ضربان قلب شوند و درد قفسه سینه ایجاد شود. بنابراین احتمالاً فرد بیشتر در معرض فشار خون بالا و بیماری های قلبی قرار می گیرد. در صورتی که فرد به بیماری های قلبی مبتلا باشد بیشتر در خطر بیماری های کرونری و قلبی قرار می گیرد.

عوارض استرس بر سیستم گوارشی

علائمی مانند دل درد، حالت تهوع، اسهال و دیگر اختلالات سیستم گوارشی می توانند در اثر استرس بروز کنند. کاهش اشتها نیز یکی از نشانه های استرس می باشد. همچنین بین اختلالات اضطرابی و سندرم روده تحریک پذیر ارتباطی وجود دارد. سندرم روده تحریک پذیر می تواند باعث استفراغ، اسهال و یبوست شود.

دکتر سعید انصاری روانپزشک و متخصص اعصاب و روان ، در جلسات روان درمانی از روش های نوینی برای درمان اختلالات روانپزشکی استفاده می کند. برای کسب اطلاعات بیشتر با روانپزشک خوب در تهران روشماره های 02122771870 – 02122790453 تماس بگیرید برای ارتباط با دکتر به آدرس اینستاگرام مراجعه کنید.

تاثیر استرس بر سیستم ایمنی بدن

استرس می تواند باعث ترشح مقدار زیادی هورمون آدرنالین در بدن شود. به این ترتیب سرعت تنفس فرد افزایش یافته و ضربان قلب وی بیشتر از حد نرمال می شود تا مغز بتواند اکسیژن بیشتری دریافت کند. در این شرایط گاهی سیستم ایمنی هم تا حدی قوی تر عمل می کند. در صورتی که استرس بیش از حد و طولانی مدت باشد احتمال دارد که سیستم ایمنی کارکرد درست خود را از دست بدهد.

نتیجه گیری

علائم فیزیکی استرس می تواند شما را با عوارض استرس آشنا کند. باید بدانید که استرس مستقیماً بر بدن شما تاثیر می گذارد و در طولانی مدت مشکلات بسیاری را به وجود می آورد. از دیگر عوارض استرس می توان به سردرد، گرفتگی ماهیچه ها، فراموشی، گوشه گیری و افسردگی اشاره کرد.
منبع : https://www.healthline.com/health/anxiety/effects-on-body#8

دکتر سعید انصاری

دارای گواهینامه تخصصی اعصاب و روان با نمره ممتاز، مسئول آموزش دانشجویان پزشکی در بخش روانپزشکی، مسول مرکز درمان سومصرف مواد (MMT) بیمارستان، برگزاری کارگاههای آموزشی با موضوع اعتیاد در دانشگاه علوم پزشکی، دوره تخصصی زوج درمانی زیر نظر دکتر سامرند سلیمی، دارای گواهینامه هیپنوتیزم تراپی از انجمن هیپنوتیزم ایران، دارای گواهینامه تخصصی نوروفیدبک، همکاری با رادیو سلامت، دوره تخصصی سکس تراپی، انجام مطالعات مختلف و نوشتن مقالات متعدد در زمینه روانپزشکی، عضو انجمن علمی روانپزشکان ایران، برگزاری کارگاه های مختلف خانواده درمانی، زوج درمانی، فرزندپروری و مشاوره پیش از ازدواج و …
مطالب مرتبط
[yarpp]

پاسخ

Call Now Buttonتماس سریع