مشاوره روان درمانی
مشاوره روان درمانی
معمولا در اولین جلسات مشاوره، اطلاعات و هر آن چه که روانپزشک نیاز دارد جمع آوری می شود، گاهی فرم ها و پرسش نامه هایی در اختیار مراجعه کنندگان قرار می گیرد که در این برگه ها سوالاتی در خصوص سلامت روانی و فیزیکی بیمار آورده شده است.

ممکن است چندین جلسه زمان ببرد تا روانپزشک به طور کامل به اطلاعات بیمار خود دسترسی پیدا کند. اولین جلسه مشاوره به گفت و گو میان بیمار و روانپزشک می گذرد تا با آشنایی از وضعیت بیمار بهترین گزینه درمانی در نظر گرفته شود. برخی از مواردی که در طول جلسات مشاوره به آن ها توجه می شود عبارت است از:
– چه نوع درمانی برای فرد بهتر است
– هدف از برگزاری جلسات مشاوره چیست؟
– مدت زمان هر جلسه چقدر می باشد
– چه تعداد جلسه مشاوره برای این فرد نیاز می باشد
بیمار بایستی تمامی سوالاتی را که در ذهن دارد از روانپزشک بپرسد و در تمام طول جلسه احساس راحتی کند.
شروع جلسه مشاوره روان درمانی
معمولا جلسات مشاوره (روان درمانی) ، هفته ای یک بار، و به مدت 45 تا 60 دقیقه، به صورت فردی و یا در جلسات گروهی برگزار می شود، هدف احساس ایمنی بیمار می باشد.
در طول جلسات مشاوره روانپزشک از بیمار می خواهد تا در خصوص افکار، عقاید و یا هر آن چه که او را آزار می دهد صحبت کند، وترس و واهمه ای از گفتن حقایق نداشته باشد. وظیفه پزشک نیز ایجاد محیط ایمن و قابل اعتماد برای بیمار می باشد.
طول جلسات مشاوره روان درمانی
تعداد جلسات مشاوره و مدت زمان هر جلس به عوامل متعددی بستگی دارد، از جمله:
– شدت علائم مشاهده شده در فرد
– مدت زمانی که فرد با علائم روانی دست و پنجه نرم می کند
– میزان استرس فرد
– ابتلای فرد به اختلال روانی خاص
– حمایت خانواده بیمار
– محدودیت های هزینه ای فرد
بر اساس موارد گفته شده ممکن است جلسات مشاوره تا یک سال نیز ادامه یابد.
شرکت در جلسات مشاوره روان درمانی چه نتایجی را برای فرد به همراه دارد؟
این نکته را باید در نظر داشته باشید که روان درمانی، راه درمان قطعی مشکلات و اختلالات روانی فرد نمی باشد. اما شرکت در جلسات مشاوره می تواند توان مقابله فرد با عوامل استرس زا، و یا اتفاقات ناخوشاید زندگی را بالا ببرد، فرد به جای پرورش افکار منفی، افکار مثبت و سازنده ای داشته باشد و در نهایت از زندگی لذت ببرد.
مطالب مرتبط با این مقاله :