وسواس، گرداب افكار!
امروزه بسیاری از مردم از وسواس فکری رنج می برند و این اشخاص بیمار تلقی می شوند. در این اشخاص بدون هیچ گونه مقدمه ای افکاری وارد ذهن شان می شود و آن قدر پرورش می یابد که آن ها را درگیر دخمه پرپیچ وخم و بی انتهایی می نماید! که خروج از این دخمه برای آنها به هیچ وجه امکان پذیر نیست.
بیشتر بخوانید: وسواس
گاهى این گونه افكار بسیار ساده و پیش پا افتاده یا حتی مسخره به نظر می رسد، اما نه نتها خروج از این گرداب فکری برای بیمار مبتلا امکان پذیر نیست بلکه به کلی بر ذهن بیمار چیره می شود. دراین حالت توصیه می شود بیمار مکان را ترک کرده یا ورزش هایی جهت بهبودی روحیه اش انجام دهد یا در مکان های مورد علاقه اش مثل پارک و… قدم زند، تا حالت استرس و نگرانی اندکی کاهش یابد.
در کل وسواس فکری رفتاری است که بر خلاف میل بیمار از شکل ناخودآگاه به شکل خودآگاه در آمده و باعث ایجاد تنش های عصبی می شود تا ناراحتی و استرس شخص را برانگیخته کند. فرد احساس می کند برای رهایی از آن فشار عصبی می بایست اقدام به انجام حرکت عملی خاصی نماید. مثل وسواس شستن دست یا وضو گرفتن یا شستن ظرف و… به دفعات مکرر. در این شرايط بیمار سعی دارد با اینگونه پاسخ به وسواس های فکری از آن خلاص شود.
در کل اشخاصی که مبتلا به بیماری وسواس فکری عملی هستند به صحت فعالیت خود مشکوک بوده و هیچ گاه قطعیت آن برایشان ثابت نمی شود. لذا شخص بصورت دائمی درگیر این بیماری می باشد.
دلایل ابتلا به وسواس فکری
دلیل وسواس فکری منفصل شدن جزء قدامی مغز انسان از جزء عمیق درونی است. که این قسمت مسئول فرمان دادن و کنترل قدرت انسان از بدو شروع فکر کردن تا پایان آن است. همچنین برخی عوامل مثل تغییرات شیميایی که در بدن و مغز اتفاق می افتد، می تواند باعث ایجاد وسواس فکری – عملی شود. علاوه بر موارد ذکر شده جامعه و فرهنگ و شرایط خانوادگی شخص می تواند در این امر تاثیر گذار باشد.
درمان وسواس فکری
مبتلایان به بیماری وسواس فکری در وهله اول وسواس را به صورت خفیف تجربه می کنند. پس از گذشت مدت زمانی این وسواس بصورت شدید تری ظاهر می شود. برای درمان این بیماری از روش اساسی: روان درمانی و رفتار درمانی و دارو درمانی همزمان استفاده می شود.