5 تکنیک کنترل خشم در نوجوانان
خشم انرژی است که به یک باره هجوم میآورد و غیرقابل توقف است. زمانی که فرد حس خشم دارد میخواهد این انرژی را به نحوه ای از بدن خود خارج کند، فرد ممکن است درب را بکوبد، به دیوار مشت بزند و یا الفاظ زشت به زبان بیاورد. تسلیم شدن در برابر افزایش ناگهانی آدرنالین که همراه با عصبانیت است ممکن است در لحظه احساس غیر قابل مقاومتی داشته باشد، اما یک رفتار ناگهانی از روی عصبانیت معمولا مشکل را بدتر می کند، نه بهتر. تکنیک های کنترل خشم برای نوجوانان می تواند به آنها کمک کند تا یاد بگیرند خشم خود را به گونه ای بیان کنند که به جای آسیب رساندن مشکل را کند.
عصبانیت لزوماً به خودی خود یک مشکل نیست. بلکه میتواند منبع ارزشمندی از اطلاعات باشد که به ما کمک میکند بفهمیم چه کسی هستیم، چه چیزی دوست داریم و به چه چیزی نیاز داریم، و چه چیزی در زندگی ما از دست رفته است. بسیاری از بزرگسالان آموخته اند که خشم (خشم خود یا دیگران) را بدون پاسخ به آن سرکوب کنند یا از آن فرار کنند. در نتیجه، والدین همیشه نمی دانند چگونه مهارت های مدیریت خشم سالم را به نوجوانان آموزش دهند.
محتوا
چرا نوجوانان به تکنیک های کنترل خشم نیاز دارند؟
خشم نوجوان به دلایل مختلف رشدی ایجاد می شود. تغییرات جسمی، ذهنی و اجتماعی که با رسیدن به سن نوجوانی به وجود می آید، چالش برانگیز است. نوجوانان نیازهای عاطفی تازه ای دارند. در عین حال، میل زیادی برای استقلال نیز دارند که اغلب منجر به تنش بیشتر با والدین می شود. محرک های رایج برای خشم نوجوانان شامل احساس بی احترامی، ناکافی بودن یا درک نادرست والدین است.
اما همه خشم ها بخش طبیعی از بزرگ شدن نیستند. خشم اغلب می تواند یک احساس ثانویه باشد که سایر احساسات دردناک مانند غم، شرم یا گناه را پنهان می کند. به عنوان مثال، وقتی نوجوانان توسط یک گروه دوستان مورد آزار و اذیت قرار می گیرند یا طرد می شوند، ممکن است از به اشتراک گذاشتن آنچه از سر می گذرانند خجالت بکشند. اگر آسیب یا اندوهی را متحمل شده باشند، ممکن است آمادگی مقابله با غم و درد ناشی از مواجهه مستقیم با آن را نداشته باشند. بنابراین احساسات در عوض به عنوان خشم ظاهر می شوند. خشم همچنین می تواند نشان دهنده سوء مصرف مواد، تنهایی، افسردگی یا قصد خودکشی باشد.
از آنجایی که خشم می تواند پریشانی یا یک مسئله سلامت روان را بپوشاند، برای والدین، درمانگران یا سایر مربیان ضروری است که به نوجوانان کمک کنند تا ریشه خشم خود را پیدا کنند.
بیشتر بخوانید: راه های کنترل خشم
3 روش برای مقابله با عصبانیت در نوجوانان
نوجوانان (و افراد به طور کلی) معمولاً سه راه برای ابراز خشم دارند: پرخاشگری ظاهری، پرخاشگری درونی یا پرخاشگری منفعل. معمولاً خشم نوجوان به صورت فوران پرخاشگری بیرونی ظهر میشود. این نوعی عصبانیت است که کنترل آن دشوار است. خشم نوجوانان با همسالان خود، می تواند به صورت خشونت فیزیکی ظاهر شود. با معلمان و مربیان، می تواند به صورت لفظی و مقاومت در برابر آنها باشد. این نوع خشم در پسران نوجوان بیشتر دیده می شود.
خشم نوجوان همچنین می تواند به سمت درون باشد. پر کردن خشم می تواند احساس گناه، شرم و انتقاد از خود را افزایش دهد. این به نوبه خود می تواند منجر به رفتارهایی مانند اختلال در غذا خوردن و آسیب به خود شود. بیشتر در مورد دختران نوجوان، خشم معطوف به درون می تواند منجر به افسردگی خندان شود، نوعی افسردگی که در آن به نظر می رسد نوجوانان عملکرد خوبی دارند، و حتی از نظر اجتماعی و تحصیلی عالی هستند، در حالی که از درون رنج می برند.
یا نوجوانان می توانند خشم خود را از طریق پرخاشگری منفعلانه ابراز کنند، همچنین این نوع خشم بیشتر برای دختران است. این ممکن است مانند اظهار نظرهای ناخوشایند به والدین یا نشان دادن رفتارهای بد دخترانه در بین دوستان آنها باشد.
چرخه خشم
علت اصلی خشم نوجوانان یا روش ابراز آن هرچه باشد، تکنیک های مدیریت خشم برای نوجوانان با آگاهی از چرخه خشم آغاز می شود. اگرچه به نظر می رسد خشم در یک لحظه اتفاق میافتد و واکنش فرد به محرک است، اما در واقع مراحل مجزایی دارد. شناخت چرخه خشم از طریق تکنیک های کنترل خشم در نوجوانان برای هر سه نوع عادت ناسالم خشم، مهم است.
خشم با پاسخ «دعوا کردن یا فرار کردن» همراه است. این توالی تقریباً آنی اثرات هورمونی و فیزیولوژیکی بدن را برای واکنش سریع به موقعیتهای تهدیدآمیز آماده میکند. قلب شروع به تپیدن می کند، ماهیچه ها منقبض می شوند، حواس تیز می شوند و نفس تند می شود. و بخش انعکاسی و منطقی مغز ما (قشر جلوی مغز) به نفع آمیگدال عاطفی و بقا محور جدا می شود. این امر به ویژه در مغز نوجوانان که هنوز به طور کامل رشد نکرده است قابل توجه است.
مراحل خشم
تشخیص مراحل خشم در حین وقوع می تواند دشوار باشد زیرا به سرعت اتفاق می افتد. اما هر فوران خشم (یا اجتناب از عصبانیت از طریق فرار کردن) را می توان به موارد زیر تقسیم کرد:
رویداد محرک، رویداد یا موقعیتی که باعث ایجاد خشم شده است…
افکار، باورها، یا تفسیرهای منفی درباره رویداد، اغلب غیرمنطقی، که باعث ایجاد هجوم به فرد مقابل میشود…
احساسات منفی مرتبط با آن باورها یا تفاسیر، خواه درست باشند یا نباشند، که…
علائم فیزیکی این احساسات، مانند ضربان قلب تند، مشت های گره کرده، یا برافروخته شدن گونه ها، که می تواند منجر خشونت فیزیکی شود…
سایت خیلی خوبی دارید
امیدوارم موفق باشید
https://youmovise.com/
سپاس از لطف شما
سپاس از توجهتون