اختلال هویت جنسی
محتوا
اختلال هویت جنسی
اساسا اختلال هویت جنسی به معناى ترجیح مداوم ایفای نقش جنس مخالف و داشتن این احساس است که بیمار با جنسیت اشتباهی به دنیا آمده است که به آن “ناخشنودی جنسی” می گویند. اما در “ترانس سكچواليسم” درمان زیست شناختی ( جراحی ، هورمونی ) به منظور تغییر فيزيكى جنسیت و کسب ویژگیهای آناتومیک جنس مخالف مطرح مى باشد .
تعریف اختلال هویت جنسی
• نادر است !
• بیشتر در جنس مذکر مشاهده می شود.
• تقریبا تمام زنان مبتلا به اختلال هویت جنسی، دارای تمایلات همجنس گرایانه هستند .
• پنجاه درصد مردان مبتلا به اختلال هويت جنسى دارای تمایلات هم جنس گرایانه و 50% دارای تمایلات دگرجنس گرايانه و یا فقدان تمایلات جنسی می باشند.
علل اختلال هویت جنسی
هورمون جنسى “تستوسترون” با اثر بر سلولهای مغزی و ایجاد حالت مردانه در مغز دخیل هستند ( نظیر بخشهایی از هیپوتالاموس )و احتمالا در بروز اين اختلال نقش دارد .در حقيقت استروئیدهای جنسی در ابراز رفتارهای جنسی مردان و زنان بالغ نقش داشته. (تستوسترون می تواند سبب افزایش لیبیدو و حالت پرخاشگری در زنان شود و استروژن یا پروژسترون باعث کم شدن لیبیدو و حالت پرخاشگری در مردان می شود.) به ياد داشته باشيد اختلال هویت جنسی در بزرگسالان تمایل به مزمن شدن دارد .
يكى ديگر از علل “اختلال هویت جنسی “فقدان الگوهای دارای نقش جنسی مشابه و تشویقهای آشکار است . مادر این کودکان ممکن است افسرده یا کناره جو باشند. صفات مزاجی ، آزارهای جسمی و جنسی از دیگر علل این اختلال می باشد .سير اين اختلال متنوع است و پیش آگهی به سن شروع و شدت علائم بستگی دارد. در پسرها قبل از 4 سالگی شروع شده و تعارض با همتاها در حدود 7 یا 8 سالگی آشکار می گردد . اظهار رفتارهای پسرانه از سوی دخترها را عموما بهتر می توان تحمل کرد لذا اکثر دخترها رفتارهای مردانه را در هنگام نوجوانی آشکار می کنند . کمتر از 10% این کودکان به دگر جنس پنداری ( ترانس سکسوئالیسم ) دچار می شوند .اکثر ترانس سکسوئال ها در دوران کودکی به اختلال هویت جنسی مبتلا بوده اند . در این اختلال خطر خودکشی وجود دارد و فرد ممکن است اعضای تناسلی خود را مجروح کند .
درمان اختلال هویت جنسیی
در کودکان باید الگوهای نقشی موجود را بهبود بخشید.عملا با بالا رفتن سن درمان دشوارتر مى شود و نوجوانان به ندرت انگیزه قوی برای تغییر نقش های کلیشه ای جنس مخالف دارند .
روان درمانی برای اختلال هویت جنسی
هدف از درمان ، کمک به بیماران برای احساس راحتی با هویت جنسی مطلوب آنهاست و نباید هدف درمان را ایجاد فردی با هویت جنسی متعارف قرار داد . براى انجام عمل تغيير جنسيت فرد باید به مدت 3 الی 12 ماه لباسهای جنس مخالف خود را بپوشد و تحت درمان هورمونی قرار گیرد و در نهايت درمان 70 الی 80 % بیماران را ارضاء می کند.
برای اطلاع از بهترین روانپزشک روی ادامه مطلب کلیک کنید.
مطالب مرتبط با این مقاله :
اثر برخی داروهای ضد فشار خون بر عملکرد جنسی
اشاره ای کوتاه به برخی مشکلات جنسی
سکوت خود را درباره مسائل جنسی با نوجوانان بشکنید
با تشکر دکتر سعید انصاری متخصص اعصاب و روان و روانپزشک
سلام وقتتون بخير
من یه خواهر ۱۷ ساله دارم که دو سه روزه اعلام کرده من پسرم و مثل پسرا فکر میکنم و نمیخوام هیچ وقت با یه مرد ازدواج کنم
میخوام تا آخر عمر مجرد بمونم و تنها باشم، و اگر قرار باشه چند سال آینده با کسی ازدواج کنم اون قطعا یه دختره نه یه پسر
بهشم که میگیم تو مثل دخترا لباس میپوشیدی و عروسک میخریدی،به لباس عروس علاقه داشتی، آرایش میکردی و هنوزم به آرایش کردن دیگران علاقه داری
میگه خیلی از پسرا هم به این کار ها علاقه دارن و انجام میدن
از اینکه پیش دکتر روانشناس بیاد مقاومت میکنه،میگه بیام از درسم میمونم و اضطراب میگیرم،ولی من فک میکنم این حرفا و کاراش شاید تحت تاثیر فضای مجازی باشه
هیچ اندام اضافه ای نداره،پستان هاش رشد طبیعی داره،پریودی های مرتب داره،صورت و بدن کم مویی داره بر خلاف من و خواهرم که پر مو هستیم،صدای نازک و دخترانه داره
نمیدونیم باید چیکار کنیم و کجا ببریمش،امکان داره اینا فقط تفکرات اشتباه خودش باشه؟؟میشه درمانش کرد و هویت اصلی خودشو پیدا کنه؟؟
میشه لطفا راهنمایی کنید مارو؟