اختلال یادگیری
محتوا
اختلال یادگیری
آیا فرزندتان در مدرسه مشکل تحصيلى دارد؟ آیا دغدغه بلند خواندن از روی متن، نوشتن یک انشا و حل مسائل ریاضی دارد؟ هر کودکی در این گونه مسائل در زمان های مختلف دچار مشکل می شود ولی در صورتی این مشکل دائمی و بلند مدت شود می تواند نشان دهنده اختلال یادگیری باشد. بهتر است در مورد اختلال یادگیری اطلاعات کافی به دست آورید تا کودک بتواند در محیط های آموزشی و مدرسه به مشکلات فائق آید.
اختلالات یادگیری
اختلالات یادگیری حوزه گسترده ای از بیماری های مرتبط با یادگیری را در بر می گیرد. کودکانی که به این اختلال مبتلا هستند لزوماً تنبل و خنگ نیستند. در حقیقت اکثر این کودکان بسیار باهوش هستند. تنها مغز آن ها سیستم متفاوتی دارد. این تفاوت بر نحوه گرفتن و پردازش اطلاعات تاثیر می گذارد.
مبتلایان به این بیماری به طور متفاوتی می بینند، می شنوند و درک می کنند. این مورد منجر به ایجاد مشکل در یادگیری اطلاعات و مهارت ها و نحوه استفاده از آن ها می شود. شایع ترین نوع اختلال یادگیری شامل مشکلاتی در خواندن، نوشتن، کار با اعداد، گوش دادن، صحبت کردن و دلیل آوردن است.

کودکانی که به اختلال یادگیری مبتلا هستند می توانند موفق شوند!
مواجه شدن با این واقعیت که کودک اختلال یادگیری دارد برای والدین خیلی دشوار است. هیچ والدینی را نمی توانید بیابید که از این مساله رنج نبرد. درباره آینده کودک نگران می شوند و در مورد چگونگی گذراندن دوران تحصیلی نگرانی هایی دارند.
مهم ترین مساله ای که باید به خاطر داشته باشید این مورد است که کودک مبتلا به اختلال یادگیری به اندازه هر کودک دیگری باهوش است. تنها نیاز است که راه هایی برای یادگیری به شیوه های دیگر فرا گرفته شود. با شناخت دقیق این بیماری می توان به بهترین شکل ممکن راه تحصیلی را پیمود و موفقیت در دوران تحصیل به هیچ عنوان محال نیست.
نشانه های اختلال یادگیری
علائم اختلال یادگیری در کودکان متفاوت است و هر کودک به نحو متفاوتی این اختلال را دارد. شاید کودکی به اختلال خواندن و نوشتن مبتلا باشد ولی کودکی دیگر عاشق کتاب هاست ولی قادر به حل مسائل ریاضی نیست. برخی از کودکان هم قادر به فهمیدن دیگران و ارتباط برقرار کردن با دیگران نیستند.
تشخیص اختلال یادگیری
همیشه تشخیص این اختلال آسان نیست زیرا انواع گسترده ای از این بیماری وجود دارد. به همین دلیل علامت مشخص و واحدی برای این بیماری وجود ندارد.
مهارت های اجتماعی و احساسی
اختلالات یادگیری برای یک کودک می تواند بسیار ناامید کننده باشد. کودک مبتلا به اختلال یادگیری می تواند مشکلات عدیده ای در مدرسه داشته باشد و بسیاری از دوستان و همکلاسی هایش وی را مورد تمسخر قرار دهند. این کودکان در بیان احساسات خود ، آرامش داشتن و فهمیدن نشانه های رفتاری دیگران مشکل دارند.
والدین کودک می توانند بر روی این مسائل تاثیر زیادی بگذارند و کودک را رفته رفته با مهارت های اجتماعی مختلفی آشنا کنند. به این ترتیب یک کودک مبتلا به این اختلال می تواند بر بسیاری از مشکلات و دغدغه ها نائل آید.
منبع : https://www.helpguide.org/articles/autism-learning-disabilities/learning-disabilities-and-disorders.htm