افسردگی در نوجوانان را جدی بگیرید!

محتوا

افسردگی در نوجوانان

افسردگی در نوجوانان یک مشکل روانی جدی می باشد که علائم بارزی مانند ناراحتی شدید و از دست دادن علاقه به انجام فعالیت های معمول دارد. می دانید که افسردگی بر افکار، احساسات و رفتار نوجوان تان اثر می گذارد و می تواند منجر به مشکلات عاطفی، عملکردی و فیزیکی شود؟ گرچه افسردگی در هر دوره از زندگی افراد می تواند رخ دهد ولی علائم افسردگی در نوجوانان و بزرگسالات متفاوت است. با ما همراه باشید تا به جوانب مختلف این مشکل بپردازیم.

افسردگی نوجوانان را جدی بگیرید!

مسائل مختلفی که مربوط به فشارهای آموزشی و تغییرات بدنی و هورمونی می باشد می تواند بر حالات روحی نوجوانان تاثیر بگذارد و یکسری تغییرات در خلق و خوی آنها ایجاد کند. در برخی از نوجوانان احساسات ناراحت کننده به قدری شدید می شود که به نوعی مانند علائم افسردگی ظهور می کند. افسردگی در نوجوانان می تواند مشکلات جدی را سبب شود و نیاز به درمان بلند مدت دارد. در اکثر نوجوانان با دارودرمانی و روان درمانی می توان به کاهش علائم افسردگی كمك كرد.

افسردگی در نوجوانان
افسردگی در نوجوانان

علائم افسردگی در نوجوانان

علائم افسردگی در نوجوانان که باید به آن توجه کرده و در صورت ادامه یافتن این علائم، برای درمان به روانپزشک مراجعه کرد به شرح زیر است:

– احساس ناراحتی و گریه های بی دلیل
– ناامیدی و احساس عصبانیت بر سر مسائل ناچیز
– احساس ناامیدی یا پوچی
– خلق و خوی حساس
– عدم علاقه به فعالیت های معمول
– عدم علاقه به اطرافیان و و خانواده و دوستان
– اعتماد به نفس پایین
– احساس بی ارزشی و گناه
– سرزنش خود
– حساسیت بیش از حد به عدم تائید و شکست
– اختلال در تمرکز، تفکر، تصمیم گیری و حافظه
– افکار مکرر درباره مرگ و خودکشی

تغییرات رفتاری نوجوانی که به افسردگی مبتلا است به شکل های مختلفی مانند مصرف الکل و دخانیات، تغییر در اشتها و بی خوابی خود را نشان می دهد.

علت افسردگی در نوجوانان

علت اصلی ابتلای برخی نوجوانان به افسردگی مشخص نمی باشد ولی مسائل بسیاری بر این موضوع تاثیر می گذارند مانند:

– تغییراتی در مغز – برخی مواد شیمیایی در مغز باعث ارسال پیام ها می شوند. گاهی این مواد شیمیایی از حالت تعادل خارج می شوند.
– هورمون ها – تغییراتی در میزان هورمون های بدن می تواند موجب شروع افسردگی در سنین نوجوانی شود.
– ژنتیک – افسردگی در افرادی که در خانواده سابقه افسردگی دارند، شایع تر است.
– آسیب روحی در کودکی – مسائلی مانند تجاوز جنسی و عاطفی، از دست دادن والدین و … می توانند موجب آسیب به روح و روان کودک شوند. احتمال افسردگی در نوجوانی در این افراد بالاتر است.

درمان افسردگی در نوجوانان

گزینه های درمانی برای افسردگی در دوره نوجوانی بستگی به شدت علائم دارد. برای درمان از ترکیبی از روان درمانی و دارودرمانی استفاده می شود که بیشترین تاثیر را دارد. در صورتی که نوجوان به فکر خودکشی و آسیب به خود بیفتد نیاز دارد تا در بیمارستان بستری شود و برنامه درمانی مخصوصی برای وی شروع شود.

افسردگی در نوجوانان یک مشکل روانی جدی می باشد که علائم بارزی مانند ناراحتی شدید و از دست دادن علاقه به انجام فعالیت های معمول دارد. دکتر انصاری روانپزشک و متخصص اعصاب و روان ، در جلسات روان درمانی از روش های نوینی برای درمان اختلالات روانپزشکی استفاده می کند. برای کسب اطلاعات بیشتر با روانپزشک خوب در تهران روشماره های 02122771870 – 02122790453 تماس بگیرید برای ارتباط با دکتر به آدرس اینستاگرام مراجعه کنید.

کلام آخر

نتیجه می گیریم که افسردگی در نوجوانان یک بیماری روانی جدی می باشد و در موارد شدیدتر، این بیماری می تواند برای نوجوان خطراتی داشته باشد. بنابراین مراجعه به موقع به روانپزشک و حمایت والدین اهمیت بالایی دارد تا از وقوع هرگونه اتفاق ناگوار جلوگیری شود.

منبع : https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/teen-depression/diagnosis-treatment/drc-20350991

دکتر سعید انصاری

دارای گواهینامه تخصصی اعصاب و روان با نمره ممتاز، مسئول آموزش دانشجویان پزشکی در بخش روانپزشکی، مسول مرکز درمان سومصرف مواد (MMT) بیمارستان، برگزاری کارگاههای آموزشی با موضوع اعتیاد در دانشگاه علوم پزشکی، دوره تخصصی زوج درمانی زیر نظر دکتر سامرند سلیمی، دارای گواهینامه هیپنوتیزم تراپی از انجمن هیپنوتیزم ایران، دارای گواهینامه تخصصی نوروفیدبک، همکاری با رادیو سلامت، دوره تخصصی سکس تراپی، انجام مطالعات مختلف و نوشتن مقالات متعدد در زمینه روانپزشکی، عضو انجمن علمی روانپزشکان ایران، برگزاری کارگاه های مختلف خانواده درمانی، زوج درمانی، فرزندپروری و مشاوره پیش از ازدواج و …

پاسخ

Call Now Buttonتماس سریع