افسردگی پس از زایمان

محتوا

افسردگی پس از زایمان

افسردگی پس از زایمان یا Postpartum depression (PPD) در وضعیت فیزیکی، احساسی و رفتاری زن پس از زایمان تغییراتی را به وجود می آورد. این نوع افسردگی ظرف 4 هفته پس از زایمان بروز می کند و افسردگی حادی می باشد. تشخیص این نوع افسردگی بر اساس شدت افسردگی پس از زایمان و مصاحبه تشخيصى می باشد.

افسردگی پس از زایمان
افسردگی پس از زایمان

افسردگی پس از زایمان چیست؟

این نوع افسردگی مربوط به تغییرات فیزیولوژیکی، شیمیایی و اجتماعی مرتبط با تغييرات هورمونى می باشد. در طی این بیماری تغییرات احساسی و فیزیکی ملموسی توسط فرد تجربه می شود. این نوع افسردگی توسط بسیاری از مادران تجربه می شود و خوشبختانه با دارودرمانی و روان درمانی این مشکل برطرف می گردد.
تغییرات شیمیایی که در بدن مادر اتفاق می افتد شامل افت شدید هورمون های بدن بعد از زایمان است. رابطه ی بین کاهش این هورمون ها و افسردگی مشخص نمی باشد. ولی سطح استروژن و پروژسترون که دو هورمون اصلی در زنان می باشند در طول بارداری تا 10 برابر افزایش می یابد سپس بعد از زایمان سطح این هورمون ها به طور ناگهانی کاهش می یابند.

جدا از تغییرات هورمونی، تغییرات فیزیولوژیکی و اجتماعی که مرتبط با نوزاد است احتمال افسردگی را افزایش می دهد. دکتر انصاری روانپزشک و متخصص اعصاب و روان، در جلسات روان درمانی از روش های نوینی برای درمان افسردگی استفاده می کند. برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره های 02122771870 – 02122790453 تماس بگیرید برای ارتباط با دکتر به آدرس اینستاگرام مراجعه کنید.

علائم افسردگی پس از زایمان

علائم افسردگی بعد از زایمان شامل مشکلات خوابیدن، تغییر در اشتها، خستگی بیش از حد، کاهش میل جنسی و تغییر در حالات روحی می باشد. از دیگر علائم افسردگی شدید بعد از زایمان می توان به احساس بی ارزشی، کاهش لذت، نا امیدی ، درماندگی و فکر خودکشی و یا آسیب به دیگران اشاره کرد.

چه کسانی بیشتر در معرض افسردگی پس از زایمان هستند؟

فاکتورهای زیادی می توانند در افسردگی پس از زایمان موثر باشند:
– سابقه افسردگی قبل از بارداری و یا در طول بارداری
– سن زن – هرچه سن پایین تر باشد احتمال ابتلا به افسردگی بیشتر است.
– دمدمی مزاجی در رابطه با بارداری
– تعداد فرزندان – هرچه تعداد فرزندان بیشتر باشد، خطر ابتلا به افسردگی بعد از زایمان بیشتر می شود.
– سابقه افسردگی یا سندرم اختلال افسردگی قبل از قاعدگی
– تنها زندگی کردن
– حمایت اجتماعی محدود
– اختلافات زناشویی

بسیاری از مادران بعد از به دنیا آوردن فرزندشان، احساسات متفاوت و گاهی ناراحت کننده دارند ولی تنها 10 درصد از این زنان به افسردگی پس از زایمان مبتلا می شوند.

در صورتی که موارد زیر پیش آید، بهتر است که به متخصص روانپزشک مراجعه شود:

– علائم بیشتر از 2 هفته به طول انجامد.
– عدم توانایی مادر در بسیاری از كارها و افت عملكرد
-عدم انطباق با شرایط روزمره
– افکار خودکشی و آسیب به خود یا نوزادش
– احساس اضطراب ، ترس و حمله پانیک در بیشتر اوقات

درمان افسردگی بعد از زایمان

از پیشنهادات زیر استفاده کنید:

– از اطرافیان خود در موارد مختلف کمک بخواهید.
– در رابطه با انتظاراتی که از خود و نوزاد دارید، واقع بین باشید.
– سعی کنید تا حد امکان فعالیت ورزشی داشته باشید. حتی بیرون آمدن از خانه و راه رفتن هم می تواند برای مادر بسیار مفید باشد.
– یک رژیم غذایی سالم داشته باشید و از الکل و کافئین دوری کنید.
– با دوستان و نزدیکان خود در ارتباط باشید.
درمان افسردگی پس از زایمان با توجه به نوع و شدت علائم، متفاوت است. گزینه های درمانی شامل داروهای ضد استرس و ضد افسردگی، روان درمانی و شرکت در گروه های آموزشی و حمایتی می باشد.

منبع : https://www.webmd.com/depression/guide/postpartum-depression#1

دکتر سعید انصاری

دارای گواهینامه تخصصی اعصاب و روان با نمره ممتاز، مسئول آموزش دانشجویان پزشکی در بخش روانپزشکی، مسول مرکز درمان سومصرف مواد (MMT) بیمارستان، برگزاری کارگاههای آموزشی با موضوع اعتیاد در دانشگاه علوم پزشکی، دوره تخصصی زوج درمانی زیر نظر دکتر سامرند سلیمی، دارای گواهینامه هیپنوتیزم تراپی از انجمن هیپنوتیزم ایران، دارای گواهینامه تخصصی نوروفیدبک، همکاری با رادیو سلامت، دوره تخصصی سکس تراپی، انجام مطالعات مختلف و نوشتن مقالات متعدد در زمینه روانپزشکی، عضو انجمن علمی روانپزشکان ایران، برگزاری کارگاه های مختلف خانواده درمانی، زوج درمانی، فرزندپروری و مشاوره پیش از ازدواج و …

پاسخ

Call Now Buttonتماس سریع