افسردگی بعد از مهاجرت؛ دلایل، علائم و راه های مبارزه با آن

افسردگی بعد از مهاجرت و مبارزه با آن موضوعی است که در جامعه ما رواج بیشتری یافته است. اکثر افراد در جامعه ما قصد مهاجرت دارند؛ اما از مشکلات روانی که در کشور جدید ممکن است برایشان پیش بیاید می‌ترسند. این به این دلیل است که بعد از مهاجرت افراد مجبور هستند تا دوستان قدیمی و خانواده خود را ترک کنند و برای زندگی در کشور جدید تلاش کنند. حتی ممکن است با مشکلات مالی زیادی در طول مسیر مهاجرت مواجه شوند و این تغییرات منجر به احساس غمگینی و افسردگی می‌شود. در این مقاله راه کار هایی در ارتباط با مبارزه با مشکلات روحی بعد از مهاجرت به شما معرفی شده است.

محتوا

افسردگی بعد از مهاجرت چیست؟

افسردگی بعد از مهاجرت یک وضعیت سلامت روانی است که افراد پس از مهاجرت ممکن است با آن درگیر شوند. زیرا آن ها تحت تاثیر فرهنگ و محیط جدید قرار می‌گیرند. استرس و اضطراب پس از مهاجرت احساساتی هستند که همه افرادی که قصد مهاجرت دارند آنها را تجربه می کنند. آنها امری عادی هستند و به ما کمک می کنند تا در امنیت باقی بمانیم و با چیزهای جدید سازگار شویم. استرس زمانی اتفاق می‌افتد که از درون و بیرون خود فشاری را احساس می‌کنیم که باعث می‌شود احساس تنش کنیم.

گاهی اوقات وقتی احساس استرس می کنیم، می تواند به ما کمک کند سخت تر کار کنیم و انگیزه بیشتری داشته باشیم. اما اگر برای مدت طولانی احساس استرس کنیم و نتوانیم آن را کنترل کنیم، باعث می شود احساس غمگینی و ناامیدی در ما ایجاد کند. این موضوع می‌تواند کار ما را در فکر کردن، حل مشکلات و عملکرد خوب در مدرسه یا سایر فعالیت‌ها سخت کند.

افسردگی بعد از مهاجرت چیست؟

علائم افسردگی بعد از مهاجرت چیست؟

شوک فرهنگیشوک فرهنگی، سردرگمی اولیه است که زمانی رخ می دهد که فرد به کشور جدیدی می رسد و با محیطی ناآشنا و تفاوت های غیرمنتظره در فرهنگ مواجه می شود
تنهاییتنهایی، غم یا اندوه ناشی از انزوا یا احساس تنهایی در یک محیط جدید است. این تنهایی اغلب می تواند همراه با شوک فرهنگی باشد، به خصوص اگر هنوز حامی خوب مانند آنچه در خانه داشتید پیدا نکرده اید.
دلتنگیدلتنگی حس اشتیاق به وطن، خانواده یا چیزهای آشنا از زندگی گذشته است. دلتنگی که ممکن است احساس کنید، می تواند تا حدودی طبیعی باشد، اما اگر اغلب اوقات دلتنگ می شوید، ممکن است نشانه افسردگی پس از مهاجرت باشد.

از نشانه‌های دیگری که در هنگام افسردگی بعد از مهاجرت ممکن است تجربه کنید می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

بیشتر اوقات احساس غمگینی یا ناراحتی می کنید
از دست دادن علاقه به فعالیت ها یا سرگرمی هایی که زمانی لذت بخش بودند
کاهش انرژی
مشکل در تمرکز
مشکل در خواب (بی خوابی)
تغییر اشتها (افزایش اشتها، کاهش اشتها)
افکار خودکشی
تحریک پذیری یا ناامیدی؛ خشم؛ واکنش بیش از حد؛ رفتار تکانشی؛ ریسک کردن بدون فکر کردن به عواقب

بیشتر بخوانید: مزایا و معایب اضطراب

دلایل افسردگی بعد از مهاجرت چیست؟

از دلایلی که می‌تواند در افسردگی بعد از مهاجرت نقش داشته باشد، می‌توان به برقراری ارتباط مجدد با فرهنگ اصلی خود، یافتن دوستان جدید یا دستیابی به اهداف خود اشاره کرد. دلیل دیگر می تواند عدم آگاهی از فرهنگ و آداب و رسوم کشور میزبان باشد.افسردگی پس از مهاجرت ممکن است باعث شود در کشوری که به تازگی پذیرفته شده اید، احساس غریبی کنید. احساس اینکه به جایی تعلق ندارید می تواند برای هرکسی افسرده کننده باشد. اما برای کسی که ضربه عاطفی را تجربه کرده است، این احساس می تواند بزرگتر شود و ممکن است منجر به ابتلا به علائم افسردگی پس از مهاجرت شود.

ممکن است سازگاری با زندگی در کشور جدیدتان به دلیل فشار برای همگون شدن، چالش برانگیز باشد. بسته به کشوری که به آن مهاجرت کرده‌اید، این امر می‌تواند در برخی کشورها چالش‌برانگیزتر از کشورهای دیگر باشد. در حالی که برخی از کشورها ممکن است به مهاجران فرصت هایی برای اسکان و ادغام در جامعه ارائه دهند؛ کشورهای دیگر آنها را تحت فشار دائمی برای جذب و پذیرش فرهنگ جدید قرار می دهند. اگر این فشار به درستی مدیریت نشود، می تواند باعث شود فرد دچار افسردگی شود.

مدیریت و را‌ه‌های مبارزه با افسردگی پس از مهاجرت

مدیریت افسردگی پس از مهاجرت

مهاجرت به یک کشور جدید، می تواند بسیار دشوار باشد. با این حال، مواردی وجود دارد که می تواند به درمان اضطراب و کاهش افسردگی بعد از مهاجرت کمک کند. در ادامه به مهم‌ترین موارد اشاره می‌کنیم:

1. با دیگران ارتباط برقرار کنید

بیرون رفتن، تعامل با دیگران و ایجاد ارتباطات جدید می تواند سلامت روحی و روانی شما را به شدت بهبود بخشد و به درمان افسردگی بعد از مهاجرت کمک کند. مطالعات نشان داده اند که دوست یابی به بهبود سلامت روان شما کمک می کند، زیرا باعث افزایش احساس تعلق، افزایش عزت نفس و کاهش استرس می شود. در یک مکان ناشناخته، حتی فقط یک دوست می تواند تأثیر زیادی بگذارد.

وقتی کسی را دارید که به شما معرفی کند بهترین قهوه را کجا تهیه کنید و در مواقع سخت به چه کسی می توانید تکیه کنید، این موضوع به مدیریت افسردگی بعد از مهاجرت کمک می کند. ارتباط با گروه های اجتماعی برای سلامت روان شما مهم است، بنابراین سعی کنید گروهی را بر اساس علایق خود پیدا کنید. اگر با موانعی مانند اضطراب اجتماعی روبرو هستید، حتماً به آن رسیدگی کنید.

2. تلاش برای رفع دلتنگی

دور شدن از خانه و خانواده موضوعی بسیار آزاردهنده برای مهاجرین است. با‌این‌حال اگر بر روی کارهای موردعلاقه‌اتان در مکان جدیدی که هستید مانند پیداکردن دوستان جدید تمرکز کنید. می‌توانید دلتنگی خود را کاهش دهید.

3. ورزش کردن و تغذیه مناسب

خوردن غذای سالم و ورزش به‌طور روزانه برای حفظ سلامتی روح و جسم بسیار مهم است. پیاده روی به جای رانندگی یکی از مواردی است که به شما در مدیریت افسردگی بعد از مهاجرت می‌تواند کمک کند.

4. ارتباط را با دوستان قدیمی خود حفظ کنید

یرقراری ارتباط با دوستان قدیمی باعث می‌شود تا احساس بهتری داشته باشید و هر آنچه را که در مهاجرت به کشوری دیگر شما را اذیت می‌کند با آنها درمیان بگذارید.

بیشتر بخوانید: رابطه اضطراب و افسردگی

سخن آخر

نقل مکان یا مهاجرت به یک مکان جدید می تواند شما را غمگین و نگران کند که به آن افسردگی بعد از مهاجرت می گویند. برخی از علائم برای این موضوع عبارتند از: احساس اضطراب، خستگی، عدم تمایل به غذا خوردن، احساس ضعف، مشکل در تمرکز، ناتوانی در خوابیدن، افزایش یا کاهش وزن، فراموش کردن چیزها یا داشتن الگوهای خواب متفاوت. این علائم می تواند بلافاصله پس از مهاجرت یا حتی چند ماه یا سال بعد رخ دهد. حتما در صورت تجربه این علائم با یک متخصص روان درمانگر خود در ارتباط باشید تا بتوانید این علائم را کاهش دهید.

دکتر سعید انصاری

اطلاعات علمی و حرفه ای دکتر سعید انصاری: ● دارای گواهینامه تخصصی اعصاب و روان با نمره ممتاز ● مسئول آموزش دانشجویان پزشکی در بخش روانپزشکی ● مسول مرکز درمان سومصرف مواد (MMT) بیمارستان ● برگزاری کارگاههای آموزشی با موضوع اعتیاد در دانشگاه علوم پزشکی ● دوره تخصصی زوج درمانی زیر نظر دکتر سامرند سلیمی ● دارای گواهینامه هیپنوتیزم تراپی از انجمن هیپنوتیزم ایران ● دارای گواهینامه تخصصی نوروفیدبک ● همکاری با رادیو سلامت ● دوره تخصصی سکس تراپی ● انجام مطالعات مختلف و نوشتن مقالات متعدد در زمینه روانپزشکی ● برگزاری کارگاه های مختلف خانواده درمانی، زوج درمانی، فرزندپروری و مشاوره پیش از ازدواج و … ● عضو انجمن علمی روانپزشکان ایران

پاسخ

تماس سریع