حسادت چیست؟
حسادت، احساس پیچیده ای است از بدگمانی و شک گرفته تا خشم و ترس و شکستن غرور که می تواند افراد در هر رده سنی و یا هر نوع جنسیتی را درگیر کند. حسادت عمدتا با احساس خطر از سمت یک فرد سومی تحریک می شود. این خطر می تواند واقعی و یا ذهنی باشد.
محتوا
چرا ما احساس حسادت می کنیم؟
حسادت اغلب در روابط عاطفی رخ می دهد، مانند زمانی که مرد یا زن با جنس مخالف خود صحبت می کنند. اما این احساس می تواند در هر نوع رابطه ای اتفاق بیفتد از خواهر و برادر گرفته تا همکار.
حسادت می تواند تجارب بد و منفی را برای افراد به همراه داشته باشد، به همین خاطر، روان شناسان معتقدند که نباید سرکوب شود چرا که می تواند روابط افراد را تحت تاثیر قرار دهد و باید اقداماتی در راستای جلب علاقه و محبت طرف مقابل صورت گیرد.
در نتیجه، حسادت به عنوان یک احساس ضروری در نظر گرفته می شود، چرا که افراد را به هم نزدیک تر می کند و درگیر رفتارهایی می شوند که برای حفظ رابطه ضروری و مهم می باشد.
محققین علل مختلفی را برای حسادت تعیین کرده اند، از جمله پایین بودن سطح اعتماد به نفس، زودرنجی و یا تحت سلطه دیگران بودن. ترس از رها شدن نیز یکی از عوامل اصلی در بروز حسادت می باشد.
آیا حسادت برای یک رابطه خوب است یا بد؟
حسادت می تواند نارضایتی و ناراحتی را در رابطه به همراه داشته باشد و معمولا افراد حسود، واکنش های غیر منطقی را از خود نشان می دهند. اما این نکته را در نظر داشته باشید که حسادت احساسی کاملا طبیعی است که افراد در روابط خود نشان می دهند.
حسادت می تواند نشانه ای باشد از مهم بودن یک رابطه و یا جدا شدن افراد.
برای مقابله با حسادت چه می توان کرد؟
حسادت می تواند با رفتارهای توام با آسیب همراه باشد. می تواند باعث شود فرد با وسواس بیشتری رابطه خود را کنترل کند و به مرور سطح اعتماد به نفس نیز کمتر خواهد شد. دانستن حس حسادت به شما در بهبود روابط تان کمک می کند. با طرف مقابل تان در خصوص حس حسادتی که دارید، صادق باشید.
آیا درمانی برای حسادت وجود دارد؟
درمان لحظه ای برای حسادت وجود ندارد. اما پذیرش حسادت به عنوان یک حس طبیعی و به چالش کشیدن افکار منفی می تواند از میزان نفوذ این احساس کم کند.
اگر همکار، دوست و یا شریک زندگی مان حسود باشد، چه باید کرد؟
حسادت معمولا با ترس و یا عدم امنیت تحریک می شود. محبت خود را به فردی که دوستش دارید نشان دهید و در خصوص آن چه که باعث تحریک حسادت افراد می شود صحبت کنید تا بتوانید تغییرات موثری را ایجاد کنید.
نکته ای که وجود دارد این است که حسادت به راحتی می تواند کنترل شود. اگر احساس کردید طرف مقابل تان نسبت به افرادی که با آن ها در ارتباط هستید، احساس حسادت دارد، خود را از آن ها جدا کنید. با این کار کمک بزرگی را به دوست و یا شریک زندگی تان خواهید کرد.
حسادت یا غبطه خوردن
حسادت و غبطه خوردن، احساسات مشابهی هستند اما یکسان نیستند. حسادت اغلب با رقابت عاطفی با یک فرد سومی همراه است، اما غبطه خوردن میان دو نفر اتفاق می افتد و معمولا این گونه عنوان می شود که: “من آن چه که تو داری، می خواهم”. به عنوان مثال ممکن است فردی نسبت به موقعیت، دارایی و یا ظاهر فرد دیگری حسودی کند.
اگر متوجه چنین احساسی در شریک جنسی تان شدید، در خصوص احساس تان کاملا صادق باشید و سعی کنید این احساس نابرابری را برطرف نمایید. با این کار حس حسادت برطرف می شود و اعتماد به نفس طرف مقابل نیز بیشتر خواهد شد.
دکتر سعید انصاری روانپزشک و متخصص اعصاب و روان و رواندرمانگر، در درمان اختلالات ذهنی مانند حسادت به افراد راهنمایی های لازم را ارائه می دهد. برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص روش های تشخیص این بیماری می توانید با شماره های 02122771870 – 02122790453 تماس بگیرید برای ارتباط با دکتر به آدرس اینستاگرام مراجعه کنید.
https://www.psychologytoday.com/intl/basics/jealousy#feeling-jealous