درمان کودکان بیش فعال با نوروفیدبک

درمان کودکان بیش فعال با نوروفیدبک یک روش موثر برای درمان کودکان بیش فعال است، زیرا رویکردی غیرتهاجمی و بدون دارو برای مدیریت علائم ارائه می دهد. نوروفیدبک شکلی از بیوفیدبک است که از ضبط در زمان واقعی فعالیت مغز استفاده می کند تا به کودکان کمک کند امواج مغزی خود را کنترل کند. از طریق این فرآیند، کودکان می توانند یاد بگیرند که فعالیت مغز خود را تنظیم کنند، که می تواند منجر به بهبود تمرکز و کنترل تکانه شود.

نوروفیدبک همچنین می تواند به کاهش بیش فعالی، اضطراب و سایر علائم مرتبط با اختلال بیش فعالی کمبود توجه (ADHD) کمک کند. تحقیقات نشان داده است که نوروفیدبک می تواند یک درمان موثر برای بیش فعالی کودکان باشد. نوروفیدبک یک گزینه درمانی ایمن و موثر برای کودکان بیش فعال است و می تواند جایگزین بسیار خوبی برای درمان دارویی باشد. این می تواند به کودکان کمک کند تا علائم خود را بهتر مدیریت کنند و کیفیت کلی زندگی خود را بهبود بخشند.

مغز انسان دارای پیچیدگی های بسیاری می باشد و دائم در حال فعالیت فیزیولوژی است. مشاهده این تغییرات با چشم امکان پذیر نمی باشد. امواج مغزی دائما در حال تبادل اطلاعات می باشند بدون اینکه شما از آن خبر داشته باشید. یکی از روش های آگاهی و شناخت نسبت به فعالیت های مغزی، نوروفیک می باشد. امروزه برای درمان عصبی – رفتاری کودکان بيش فعال، کمبود توجه و تمرکز از این روش استفاده می شود.

در اثر تحقیقاتی که درباره این روش درمانی در درمان کودکان بیش فعال انجام شده در بیشتر موارد بهبودی حاصل شده و اثرات آن در اغلب موارد طولانی مدت می باشد. همچنین از فواید این روش می توان به درگیر بودن کودک در روند درمان اشاره كرد.

محتوا

درمان کودکان بیش فعال با نوروفیدبک چگونه انجام می‌شود؟

درمان کودکان بیش فعال با نوروفیدبک چگونه انجام می‌شود؟

نوروفیدبک نوعی بیوفیدبک است که از فناوری EEG برای اندازه گیری فعالیت امواج مغزی و ارائه بازخورد به بیمار در زمان واقعی استفاده می کند. از این روش می توان برای کمک به مدیریت بهتر رفتار و احساسات کودکان بیش فعال استفاده کرد.

نوروفیدبک مانند آینه که ظاهر ما را نشان می دهد تغییرات و فعالیت هایی که در مغز ما رخ می دهد را نشان می دهد. این روش از طریق ابزارهای الکترونیک پیشرفته و کامپیوتر انجام می شود و اطلاعاتی از فعالیت مغز ما را در اختیار متخصصان قرار می دهد. در مغز واکنش های فیزیکی و امواجی وجود دارد که بر رفتار و عملکرد انسان تاثیر می گذارد از طریق نوروفیدبک این تغییرات ثبت می شود و به صورت تصویر در مانیتور قابل مشاهده می باشد.

با ارائه بازخورد در مورد فعالیت امواج مغزی بیمار، نوروفیدبک می تواند به بیمار کمک کند تا کنترل فعالیت امواج مغزی خود را بیاموزد و از رفتار خود بیشتر آگاه شود.

نوروفیدبک را می توان در ترکیب با سایر روش های درمانی مانند درمان شناختی رفتاری استفاده کرد تا به کودکان مبتلا به بیش فعالی کمک کند تا رفتار و احساسات خود را بهتر مدیریت کنند. همچنین می توان از این روش درمانی برای کمک به کودکان مبتلا به ADHD، اوتیسم و سایر شرایطی که شامل بیش فعالی است استفاده کرد. با کمک نوروفیدبک، کودکان بیش فعال می توانند یاد بگیرند که رفتار و احساسات خود را بهتر مدیریت کنند و زندگی سازنده و موفق تری داشته باشند. در ادامه سه کاربرد نوروفیدبک را به شما معرفی کرده ایم:

  • کنترل رفتار
  • جایگزین ساير روش های درمانی
  • تغییر رفتار های مغز و از بین بردن عملکردهای بیش فعالی

✔بیشتر بخوانید: نقص توجه بیش فعالی بزرگسالان

چه تکنیک هایی در درمان کودکان بیش فعال با نوروفیدبک استفاده می شود؟

تکنیک های مورد استفاده در نوروفیدبک برای کمک به کودکان بیش فعال شامل موارد زیر است:

  • بیوفیدبک EEG که فعالیت الکتریکی مغز را اندازه گیری می کند.
  • نوروتراپی، که از تحریک الکتریکی برای اصلاح فعالیت مغز استفاده می کند.
  • آموزش نوروفیدبک، که به بیمار یاد می دهد چگونه فعالیت مغز خود را تنظیم کند.

آیا درمان کودکان بیش فعال با نوروفیدبک تاثیر گذار است؟

این سوال که آیا نوروفیدبک یک درمان موثر برای کودکان بیش فعال است یا خیر، سوالی است که در سال های اخیر به شدت مورد بحث قرار گرفته است. نوروفیدبک از فعالیت امواج مغزی برای کمک به افراد برای یادگیری کنترل پاسخ های ذهنی و فیزیکی خود استفاده می کند. این دارو برای درمان انواع بیماری ها از جمله ADHD، اضطراب و افسردگی استفاده شده است. در مورد کودکان بیش فعال، نوروفیدبک برای کمک به یادگیری کنترل تکانشگری و بیش فعالی خود استفاده شده است.

تحقیقات نشان داده است که این روش درمانی می تواند یک درمان موثر برای کودکان بیش فعال باشد و به کاهش علائم بیش فعالی، تکانشگری و بی توجهی، بهبود عملکرد تحصیلی و عملکرد اجتماعی کمک کند. نوروفیدبک همچنین بی خطر و قابل تحمل بوده و عوارض جانبی کمی دارد. بنابراین، ارزش آن را دارد که به عنوان یک گزینه درمانی برای کودکان بیش فعال در نظر گرفته شود.

تغییرات رفتاری در کودکان بیش فعال بعد از نوروفیدبک:

1. به دست آوردن تمرکز و دقت در انجام کارهای روزمره مانند انجام تکالیف و یادگیری درس در کلاس
2. تغییر در خلق و خوی کودک بعد از درمان که در این مواقع کودک رفتارهایى مانند پرخاشگری ، طغیانگری، دعوا و لجبازی را دیگر ندارد.
3. اغلب بعد از درمان مشکلات در روابط كودك با اطرافیان و همیالان كاهش مى يابد و در نتیجه روحیه اعتماد به نفس بالایی پیدا می کند.
4. با روش نوروفیدبک تمركز مى تواند افزايش يابد و حافظه کودک تقویت شده.
5. کودک بعد از درمان نظم پیدا کرده و به راحتی کارهای خود را انجام می دهد.

همه كودكان از اين روش درمانى سود نمى برند لذا پيش از هر اقدامى جهت استفاده از نوروفيدبك حتما با پزشك متخصص اعصاب و روان مشورت نماييد و نظر ايشان را جويا شويد.

مزایای درمان کودکان بیش فعال با نوروفیدبک چیست؟

نوروفیدبک یک درمان امیدوارکننده برای کودکان بیش فعال است که فواید مختلفی را ارائه می دهد. این روش با آموزش کودکان به شناخت و کنترل الگوهای امواج مغزی خود عمل می کند و به آنها اجازه می دهد رفتار خود را بهتر مدیریت کنند. این یک رویکرد غیر تهاجمی و بدون دارو است که نشان داده شده است در کاهش علائم بیش فعالی موثر است. نوروفیدبک می تواند به کودکان کمک کند تا از احساسات و واکنش های خود آگاه تر شوند و یاد بگیرند که رفتار خود را تنظیم کنند.

همچنین می تواند به آنها کمک کند تا مهارت های حل مسئله بهتری داشته باشند، دامنه توجه آنها را بهبود بخشد و توانایی تمرکز آنها را افزایش دهد. علاوه بر این، می تواند به کودکان کمک کند تا سطح استرس خود را بهتر مدیریت کنند و حتی می تواند اضطراب و افسردگی را کاهش دهد. همه این مزایا می تواند به کودکان بیش فعال کمک کند تا در مدرسه و زندگی موفق تر شوند.

آیا درمان کودکان بیش فعال با نوروفیدبک خطراتی دارد؟

در حالی که مشخص شده است که این شکل از درمان در کاهش بیش فعالی در کودکان موثر است، برخی از خطرات وجود دارد که باید در نظر گرفته شوند. این خطرات شامل احتمال افزایش اضطراب یا افسردگی و همچنین احتمال واکنش های نامطلوب به تجهیزات EEG می شود. علاوه بر این، پتانسیل اثرات طولانی مدت بر روی مغز، مانند تغییر در الگوهای امواج مغزی یا حتی آسیب به مغز وجود دارد. در حالی که این خطرات نادر هستند، مهم است که از آنها آگاه باشید و قبل از شروع هر نوع درمان با روان درمانگر خود در میان بگذارید.

دکتر سعید انصاری

دارای گواهینامه تخصصی اعصاب و روان با نمره ممتاز، مسئول آموزش دانشجویان پزشکی در بخش روانپزشکی، مسول مرکز درمان سومصرف مواد (MMT) بیمارستان، برگزاری کارگاههای آموزشی با موضوع اعتیاد در دانشگاه علوم پزشکی، دوره تخصصی زوج درمانی زیر نظر دکتر سامرند سلیمی، دارای گواهینامه هیپنوتیزم تراپی از انجمن هیپنوتیزم ایران، دارای گواهینامه تخصصی نوروفیدبک، همکاری با رادیو سلامت، دوره تخصصی سکس تراپی، انجام مطالعات مختلف و نوشتن مقالات متعدد در زمینه روانپزشکی، عضو انجمن علمی روانپزشکان ایران، برگزاری کارگاه های مختلف خانواده درمانی، زوج درمانی، فرزندپروری و مشاوره پیش از ازدواج و …

پاسخ

تماس سریع