توصیه های روانپزشکی برای مقابله با ویروس کرونا
توصیه های روانپزشکی برای مقابله با ویروس کرونا
در این روزهای خاص که خیلی ها از منزل خارج نمی شوند ،مطمئننا نکات ایمنی و بهداشتی را هزاران هزار بار دیده اید و امیدواریم به توصیه های مهم عمل نمایید اما بحث اصلی که بعد از سلامت جسم بسیار حائز اهمیت است سلامت روان و پیشگیری از اختلالات روانی است که ممکن است در این دوره در افراد شدت یابد ، از جمله بیماری های روحی و روانی که ممکن است در این دوران بروز نمایند:
اضطراب ،
و سایر اختلالات است.
دکتر سعید انصاری در خصوص حفظ روحیه و سلامت روانی افراد در این دوره بخصوص و برای مقابله با ویروس کرونا توصیه هایی را در اختیارتان می گذارند.
کاهش فشار روحی برای مقابله با کرونا
یکسری نکات بسیار مهم و ساده می تواند باعث شود در این دوران میزان اضطراب و نگرانی کاهش و همچنین از شدت یافتن اختلالات پیشگیری کند از جمله :
1. لطفاً و لطفاً صبح در رخت خواب اخبار نخوانید بخصوص اخبار در خصوص ویروس و شرایط اکنون، یعنی سعی کنید تا حداقل ۲ ساعت هیچ اخباری نخوانید .
2. سایت های آنلاین میزان گسترش ویروس را حذف کنید و نبینید! باور کنید دانستن آمار مبتلایان به ویروس باعث حال خوب شما نمی شود!
شما فقط لازم است به نکات بهداشتی بسیار بسیار توجه فرمایید و حدالامکان در مکان های عمومی حضور نداشته باشید ، ولی چک کردن آمار جهانی هیچ اثری برای شما ندارد !
3. سعی کنید صبحتان را خوب شروع کنید مثلاً یک موسیقی آرام اگر علاقه مند هستید یا موسیقی خیلی شاد ویا هر نوع موسیقی که در آرام کردن شما موثر است و به علاقه مند هستید .
4. صبح را با یک صبحانه خوب شروع کنید و سعی کنید با خود علت این روزها را تکرار نکنید چون باعث افزایش استرس شما می شود .
5. وقت خود را به پر کنید . دکتر سعید انصاری در خصوص این نکته پیشنهاد می دهند که، یک لیست از کارهایی که تا امروز به تعویق انداخته اید آماده کنید و شروع کنید مثلا فیلم ببینید ، کتاب بخوانید ، نقاشی کنید ، با اعضای خانه وقت بگذرانید یا هر کاری که دوست داشته اید که انجام دهید ولی به تعویق انداخته اید .
6. برای حضور در فضای مجازی زمان تعیین کنید یعنی از صبح تا شب در فضای مجازی وقت نگذرانید زیرا همین کار باعث میشود در پایان شب حالت سردرگمی ، کلافگی و مفید نبودن داشته باشید و این موضوع باعث شدت یافتن حالت های تنشی در شما می شود( بخصوص اول صبح اصلاً فضای مجازی را چک نکنید) .
انجام این نوع از اقدامات به منظور فراموش کردن شرایط یا حائز اهمین نبودن شرایط یا سرسری گرفتن مسائل نمی باشد و دکتر سعید انصاری روانپزشک این مطلب را این گونه بیان می کنند که برعکس، بلکه در کنار نکاتی که برای سلامت جسم خود رعایت می کنید باید سلامت روان خود را فراموش نکنید .