فوبیای مدرسه

فوبیای مدرسه

فوبیای مدرسه یا School Phobia چیست؟ فوبیای مدرسه به معنای ترس بیش از حد و غیر قابل کنترل از مدرسه می باشد. آیا این مورد قابل حل شدن است؟ یک کودک در صورتی که تکالیفش را انجام نداده باشد و یا با یکی از همکلاسی هایش مشکلی داشته باشد، شاید به بهانه های مختلف از رفتن به مدرسه سر باز زده و از مدرسه رفتن بترسد. این موارد و مشابه آنها با فوبیای مدرسه متفاوت است. در کودکان مبتلا به فوبیا مدرسه، کودک به طور کلی و همیشه از مدرسه رفتن ترس شدید دارد و این ترس مشکلات عدیده ای را برای وی به وجود می آورند.
در مواردی راه رفتن در حیاط مدرسه به دلیل بزرگ بودن محوطه، شمار افراد زیادی که در محل هستند و احساس گم شدن در مدرسه برای کودک ترسناک است. کودکان مبتلا به این بیماری حتی از فکر کردن و تصور مدرسه رفتن هم وحشت زده و پریشان می شوند. بسیاری از آنها دور شدن از خانه، پدر و مادر وحشت زده شان کرده و دچار استرس بیش از حد می شوند. دیگر علائم این اختلال ؛ افسردگی، علائم و دردهای فیزیکی و بد اخلاقی بی دلیل می باشد.

فوبیای مدرسه
فوبیای مدرسه

خودداری از مدرسه رفتن

کودکان مبتلا به فوبیای مدرسه، همواره سعی در ترغیب والدین خود دارند تا به آنها اجازه دهند که در منزل بمانند. این بچه ها علائمی مانند سر درد، دل درد یا دیگر امراض جسمانی را احتمالاً تجربه کرده ولی این علائم در حقیقت نتیجه استرس و اضطراب و افسردگی بیش از حد است.
کودکانی که فوبیای مدرسه دارند با کودکانی که از مدرسه فرار می کنند تفاوت دارند. کودکانی که از مدرسه فرار می کنند از محیط مدرسه ترس ندارند، بلکه غیبت از مدرسه را از والدین خود پنهان کرده و رفتار های هنجار شکنانه دارند. این کودکان از انجام تکالیف خود امتناع می کنند ولی کودکان درگیر فوبیای مدرسه کاملاً تفاوت دارند. آنها اگر بتوانند به مدرسه می روند ولی ترس مانع آنها می شود.

کودکانی که فوبیای مدرسه دارند با کودکانی که از مدرسه فرار می کنند تفاوت دارند. دکتر انصاری روانپزشک و متخصص اعصاب و روان، در جلسات روان درمانی از روش های نوینی برای درمان استرس در کودکان استفاده می کند . برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره های 02122771870 – 02122790453 تماس بگیرید برای ارتباط با دکتر به آدرس اینستاگرام مراجعه کنید.

درمان فوبیای مدرسه

درمان فوبیای مدرسه نیازمند درمان های حرفه ای بوده و والدین نمی توانند این مشکل را برطرف کنند. روانپزشک می تواند با تکنیک های روان درمانی به مشکلات زیر پی ببرد:
– تشخیص مشکلات اضطراب و استرس در کودک
– مشکلاتی مانند قلدری کردن کودک
– میزان سختی موارد آموزشی
– مشکلات خانوادگی و مشاجرات درون خانواده
– بررسی وجود مشکل شدید روانی
همچنین روانپزشک مشکلات و دردهای جسمی کودک را بررسی می کند و روند درمان را آغاز می کند.
منبع : https://study.com/academy/lesson/what-is-school-phobia-treatment-symptoms-interventions.html

دکتر سعید انصاری

دارای گواهینامه تخصصی اعصاب و روان با نمره ممتاز، مسئول آموزش دانشجویان پزشکی در بخش روانپزشکی، مسول مرکز درمان سومصرف مواد (MMT) بیمارستان، برگزاری کارگاههای آموزشی با موضوع اعتیاد در دانشگاه علوم پزشکی، دوره تخصصی زوج درمانی زیر نظر دکتر سامرند سلیمی، دارای گواهینامه هیپنوتیزم تراپی از انجمن هیپنوتیزم ایران، دارای گواهینامه تخصصی نوروفیدبک، همکاری با رادیو سلامت، دوره تخصصی سکس تراپی، انجام مطالعات مختلف و نوشتن مقالات متعدد در زمینه روانپزشکی، عضو انجمن علمی روانپزشکان ایران، برگزاری کارگاه های مختلف خانواده درمانی، زوج درمانی، فرزندپروری و مشاوره پیش از ازدواج و …

پاسخ

تماس سریع