نقش ارث در ایجاد افسردگی
نقش ارث در ایجاد افسردگی
در دنیای امروز دیگر کمتر کسی است که با کلمه “افسردگی” بیگانه باشد. اختلالی که یا نامش را شنیده ایم یا دیده ایم و یا آن را با تمام وجود احساس کرده ایم. برای ما روانپزشکان تشخیص “افسردگی” بسیار متداول شده است و روزی نیست که چند مراجع با این تشخیص نداشته باشیم. بد نیست بدانیم شیوع این اختلال در جامعه چیزی نزدیک به ۲۵% است! یعنی از هر ۴ نفرمان یکنفر! فقط خیلی ها به دنبال درمان نیستند و ترجیح میدهند بجای مداوا درد افسردگی را تحمل کنند یا به اطرافیان خویش تحمیل نمایند! بسیاری از مشکلات از جمله؛ تندخوئی، تحریک پذیری، ناامیدی، عدم لذت از زندگی، بدخوابی، مشکلات زناشویی و … حاصل افسردگی درمان نشده است.
اما سوال این است که “علت بروز افسردگی” چیست؟ طبق تحقیقات صورت گرفته علت بروز افسردگی بسیار متنوع است که در ادامه به برخی از آنها می پردازیم. یکی از عوامل اثبات شده در ایجاد افسردگی بهم خوردن تعادل برخی هورمونها و پیامبرهای عصبی بدن است. عوامل شخصیتی، وقایع پر استرس زندگی، نوغ نگاه به زندگی و انتظار ما از آن و … سایر علل مربوطه میباشند.
اما نقش توارث و ژنتیک را نباید نادیده گرفت بطوریکه مطالعات علمی حاکی از آن است که اگر یکی از والدین مبتلا به اختلال افسردگی باشند خطر ابتلای فرزند آنها ۱۰% درصد میباشد و اگر هر دو والد مبتلا باشند این میزان دو برابر میشود. هر چه تعداد افراد مبتلا در خانواده بیشتر باشد و اگر افراد مبتلا از اعضای درجه اول باشند یا شدت بیماریی در آنها شدیدتر باشد خطر ابتلا نیز بیشتر است. لذا در ایجاد افسردگی عوامل متعددی نقش دارند و برخی نسبت به آن حساس تر هستند، دانستن این موضوع میتواند در پیشگیری از آن اثر گذار باشد.
برخی از خدمات دکتر سعید انصاری روانپزشک
درمان استرس
درمان اضطراب
درمان اختلال خواب
راه های ارتباطی
شماره تماس: 02126415010 – 09016852008
منتظر نظرات و پیشنهادات شما عزیزان هستیم
با تشکر مدیریت سایت انصاری روانپزشک
برای اطلاع از بهترین روانپزشک در تهران روی ادامه مطلب کلیک کنید .