بهترین روش های کمک به فرد مضطرب

اضطراب، بخشی طبیعی از زندگی است. در واقع، یک زندگی سالم دارای مقدار مشخصی از نگرانی است مگر آن که میزان آن به حد هشدار برسد. با این حال، اگر متوجه شدید که یک دوست، یکی از اعضای خانواده یا یکی از عزیزان شما بیش از حد نگران چیزهایی مانند کارهای روزانه، امنیت خانواده خود، یا موقعیت‌هایی است که دیگران آن‌ها را تهدیدکننده نمی‌دانند، ممکن است این سطح از اضطراب غیر عادی تلقی شود، در حالی که شاهد استرس و اضطراب عزیزانمان بسیار طاقت فرساست، اما کارهایی وجود دارد که می توانید برای کمک به آنها انجام دهید.

محتوا

کمک-به-فرد-مضطرب

درباره اضطراب بیاموزید

در اینجا راه های مختلف برای حمایت از فرد مبتلا به اضطراب آورده شده است:

اختلالات اضطراب، سالانه 40 میلیون نفر از آمریکایی های 18 ساله یا مسن تر را تحت تاثیر قرار می دهد که آن را به شایع ترین بیماری روانی در ایالات متحده تبدیل کرده است، در حالی که اضطراب یک بیماری قابل درمان است، تنها حدود یک سوم از افرادی که موفق به تشخیص اضطراب خود شده اند، درمان دریافت می کنند. از آنجایی که اضطراب یک اختلال پیچیده است، تعریف و تشخیص آن با یک سری معیارهای کلی می تواند دشوار باشد. به همین دلیل، متخصصان سلامت روان این اختلال را به چند دسته تقسیم کرده اند، از جمله اختلال اضطراب فراگیر، پنیک اتک(اختلال هراس) و اختلال اضطراب اجتماعی.

اختلال اضطراب فراگیر (GAD)

اختلال اضطراب فراگیر یا GAD با نگرانی، افکار، احساسات و فعالیت های بیش از حد مشخص می شود که در اکثر مواقع حداقل به مدت شش ماه رخ می دهد. افراد مبتلا به GAD معمولاً نگران فعالیت های روزمره مانند کار، پول، خانواده و سلامت هستند.

اختلال هراس

طبق گفته مؤسسه ملی سلامت روان، اختلال هراس در افرادی رخ می دهد که حملات پانیک غیرمنتظره مکرر دارند، عبارتست از دوره های ناگهانی ترس، اضطراب یا ناراحتی شدید، که معمولا در عرض چند دقیقه به اوج می رسد.

اختلال اضطراب اجتماعی

انجمن اضطراب و افسردگی آمریکا (ADAA) این عارضه را که فوبیای اجتماعی نیز نامیده می شود، اظهار می دارد که این نوع اضطراب با ترس شدید از قضاوت، ارزیابی منفی یا طرد شدن در یک موقعیت اجتماعی یا عملکرد مشخص می شود. به همین دلیل، آنها اغلب از این نوع موقعیت ها اجتناب می کنند و اگر نتوانند شرایط خود را مدیریت کنند، اضطراب و استرس قابل توجهی را تجربه می کنند.

علائم اضطراب را بشناسید

اضطراب می تواند به طرق مختلف و در سطوح مختلف شدید ظاهر شود. اما علائم یا نشانه ها اغلب یکسان هستند. اگرچه فهرست جامعی نیست، اما علائم جسمی، افکار و رفتارهای مضطرب زیر برخی از رایج ترین آنها هستند.

  • ضربان قلب سریع یا نامنظم
  • سفتی عضلانی
  • بی قراری
  • خشکی دهان
  • درد قفسه سینه
  • تعریق
  • تنگی نفس
  • معده درد یا حالت تهوع
  • سردرد
  • احساس از دست دادن کنترل
  • احساس وحشت، ترس یا عصبی بودن
  • مشکل در کنترل احساس نگرانی
  • فکر کردن به همه یا هیچ
  • تحریک پذیری
  • اختلال در تمرکز
  • باور داشتن به این که بدترین اتفاق خواهد افتاد
  • اختلالات خواب

چگونه-به-فرد-مضطرب-کمک-کنیم

اعتراف به داشتن اضطراب

کمک به فرد مبتلا به اضطراب با درک و شناخت علائم نگرانی بیش از حد، بهترین نقطه آغاز کمک به فرد مضطرب می باشد. دکتر گیل سالتز، روانپزشک، دانشیار روانپزشکی در بیمارستان پرسبیتریان نیویورک، اظهار می دارد بسیاری از افراد مبتلا به اختلال اضطراب نمی دانند چه اتفاقی در حال وقوع است.

سالتز می‌گوید: دوستان و خانواده اغلب مشاهده می‌کنند که عزیزشان برای رفع اضطراب به کمک نیاز دارد، گاهی اوقات بهتر از خود شخص این وضعیت را می فهمند.

سالتز می‌گوید: اگر دوست یا عزیز شما مکرراً از شما نوعی سؤال می‌پرسد که “اگر اتفاق وحشتناکی بیفتد چه می‌شود” و سپس به دنبال اطمینان خاطر از شماست، سالتز می‌گوید با اطمینان دادن به آنها، در واقع اضطراب آنها را تداوم می‌بخشید.

سپس، سالتز می‌گوید که می‌توانید روش‌هایی را برای کاهش اضطراب آن‌ها مانند تمرین مدیتیشن، ورزش، تنفس عمیق یا صحبت با یک درمانگر پیشنهاد کنید.

گوش کنید و به تسهیل یک برنامه کمک کنید

کاترین ریچاردسون، درمانگرTalkspace، می‌گوید: «اگر کسی را می‌شناسید که با اضطراب دست و پنجه نرم می‌کند، با او تماس بگیرید و فقط با گوش دادن به آنچه می‌گوید، از او حمایت کنید. اگر مطمئن نیستید که چگونه مکالمه را شروع کنید، ریچاردسون می گوید از آنها بپرسید که چگونه می توانید کمک کنید.

او می‌گوید: «به آن‌ها اجازه دهید بدانند که وقتی احساس اضطراب می‌کنند می‌توانند به سراغ شما بیایند و شما دوست دارید در کنار آنها باشید.

با هم می‌توانید برنامه‌ای برای تسهیل این فرآیند، مانند ملاقات حضوری، صحبت با تلفن یا برقراری ارتباط آنلاین داشته باشید. ریچاردسون همچنین توصیه می‌کند از آنها بپرسید که آیا کاری وجود دارد که از انجام آن لذت می‌برند، مانند رفتن به پارک، رفتن به یک رستوران خاص یا تماشای یک فیلم مورد علاقه، که می‌توانید با هم انجام دهید.

اما مهم‌تر از همه، او می‌گوید، اگر احساس می‌کنید واقعاً در حال مبارزه هستند و می‌توانند درمان شوند، آنها را تشویق کنید که به دنبال کمک باشند.

تشخیص آنچه می تواند کمک کننده باشد

علاوه بر دریافت کمک های بهترین روانپزشک، افرادی که با اضطراب دست و پنجه نرم می کنند تشویق می شوند تا به دنبال راه هایی برای کمک به مدیریت علائم خود در خانه باشند. رویکردها و فعالیت‌های مختلفی وجود دارد که افراد می‌توانند به عنوان بخشی از یک برنامه درمانی کلی امتحان کنند، از جمله:

  • ورزش منظم یا هر نوع فعالیت بدنی.
  • مدیتیشن ذهن و تنفس عمیق
  • مدیریت ریلکس کردن عضلات
  • خوابیدن
  • محدود کردن مصرف الکل و کافئین (هر دو می توانند باعث ایجاد اضطراب و حملات پانیک شوند)
  • به چالش کشیدن افکار منفی و تمرکز بر روی آنچه می توانید کنترل کنید
  • محدود کردن زمان نگرانی، اما مبارزه نکردن با آن (محدودیت زمانی 10 تا 20 دقیقه برای نگرانی در مورد تمام مسائلی که شما را آزار می دهد، سپس رها کردن آن)

بدانید چه چیزی مفید نیست

به گفته سالتز، درک این نکته مهم است که ادامه دادن به گفتن “نگران نباشید زیرا…” در واقع کمک کننده نیست، حتی اگر دوست یا عزیز شما فکر کند که اینطور است. او می‌گوید: «نمی‌توانید کاری کنید که کسی از جستجوی اطمینان دست بردارد، اما می‌توانید به او بگویید که در واقع وضعیت را بدتر می‌کند».

ریچاردسون می گوید اشتباه دیگری که باید از آن اجتناب کرد، ایفای نقش یک متخصص بالینی است. او می‌گوید: «حتی اگر تجربه مواجهه با اضطراب داشته باشید، همیشه نمی‌دانید چه چیزی برای دیگران بهتر است.»

هم چنین ریچاردسون توصیه می‌کند که حامی باشید و به دوست یا عزیزتان اجازه دهید بداند که در کنار آنها هستید. او می‌گوید: «همچنین می‌توانید آنچه را که ممکن است برای فرد مبتلا به اضطراب مفید باشد، به اشتراک بگذارید، اما پس از گذراندن این مراحل، به آنها توجه مثبت بی‌قید و شرط بدهید.»

همچنین مهم است که از قضاوت کردن و سرزنش کردن عزیزان در مواقعی که آنها احساس اضطراب می کنند اجتناب کنید. حتی زمانی که بیش از همه ناامید هستید، بایستید، نفسی بکشید و به عقب برگردید. آنها باید ببینند که شما آنها را بدون قید و شرط دوست دارید، حتی زمانی که اضطرابشان زیاد است.

حد و میزان دخالت خود را کنترل کنید

سالتز می‌گوید: «شما ممکن است به فرد مضطرب پیشنهاد کمک کنید، اما در پایان، نمی‌توانید به زور کمک کنید. چرا که خود شخص بایستی از شما طلب کمک کند.»

وقتی این اتفاق می‌افتد، سالتز می‌گوید که می‌توانید به آن‌ها کمک کنید تا یک درمانگر پیدا کنند یا به آن‌ها پیشنهاد همراهی در جلسات روانشناسی بدهید، اما در واقع نمی‌توانید آنها را مجبور کنید که بروند یا مجبورشان کنید به روشی های دیگر شرکت کنند.

با صحبت با یک متخصص سلامت روان، می توانید نقش خود و نحوه مدیریت بهترین احساسات را در حین حمایت از یک عزیز بهتر درک کنید.

منابع را به اشتراک بگذارید

حتی اگر دوست یا عزیز شما فهرستی از منابع یا وب سایت های اختصاص داده شده به اضطراب داشته باشد، همچنان می توانید سایت ها، کتاب ها، مقالات و برنامه های مفیدی را جستجو کنید تا با آنها به اشتراک بگذارید. اگر به یک پزشک یا متخصص سلامت روان آشنا با درمان اضطراب دسترسی دارید، می توانید از آنها نیز منابع بخواهید.

در اینجا چند مورد برای شروع وجود دارد:

  • انجمن اضطراب و افسردگی آمریکا
  • اتحاد ملی بیماریهای روانی
  • موسسه ملی سلامت روان
  • اداره خدمات بهداشت روانی و سوء مصرف مواد

بدانید چه زمانی زمان درست برای درخواست کمک است

حتی با وجود اینکه علائم اضطراب می‌تواند طاقت فرسا و دائمی باشد، اما اضطراب قابل درمان است. اگر کسی که دوستش دارید اضطراب فراگیر را تجربه می کند، یا نگرانی دارید که اضطراب در زندگی روزمره تداخل داشته باشد، او را تشویق کنید که از پزشک متخصص سلامت روان کمک بگیرد.

از بین تمام راه‌هایی که برای کمک به فرد مبتلا به اضطراب وجود دارد، این ممکن است مهم‌ترین راه باشد.

به عنوان یک دوست یا عزیز، نقش شما ارائه حمایت است نه درمان. برای یافتن درمانگر، روانشناس یا روانپزشکی که اضطراب را درمان می کند، پیشنهاد کمک کنید. در مورد گزینه های درمانی آنلاین و حضوری با آنها صحبت کنید. افرادی که با اضطراب زندگی می کنند اغلب با انجام ترکیبی از درمان ها از جمله روان درمانی، دارو درمانی و خود مدیریتی می توانند احساس بهتری داشته باشند.

منبع: https://www.verywellmind.com/

دکتر سعید انصاری

اطلاعات علمی و حرفه ای دکتر سعید انصاری: ● دارای گواهینامه تخصصی اعصاب و روان با نمره ممتاز ● مسئول آموزش دانشجویان پزشکی در بخش روانپزشکی ● مسول مرکز درمان سومصرف مواد (MMT) بیمارستان ● برگزاری کارگاههای آموزشی با موضوع اعتیاد در دانشگاه علوم پزشکی ● دوره تخصصی زوج درمانی زیر نظر دکتر سامرند سلیمی ● دارای گواهینامه هیپنوتیزم تراپی از انجمن هیپنوتیزم ایران ● دارای گواهینامه تخصصی نوروفیدبک ● همکاری با رادیو سلامت ● دوره تخصصی سکس تراپی ● انجام مطالعات مختلف و نوشتن مقالات متعدد در زمینه روانپزشکی ● برگزاری کارگاه های مختلف خانواده درمانی، زوج درمانی، فرزندپروری و مشاوره پیش از ازدواج و … ● عضو انجمن علمی روانپزشکان ایران

پاسخ

Call Now Buttonتماس سریع