از ریتالین بیشتر بدانیم
از ریتالین بیشتر بدانیم
بارها نام اختلال بیش فعالی را شنیده ایم، یکی از متداول ترین داروها برای درمان کودکان مبتلا به اختلال بیش فعالی و نقص توجه دارویی به نام “متیل فنیدیت” با نام تجاری “ریتالین” میباشد. این دارو به شکل قرص در بازار دارویی موجود میباشد.ریتالین با اثر بر قشر مغز و تالاموس از بازجذب مجدد دوپامین در سلول های عصبی جلوگیری میکند.
بسیاری از والدینی که از این دارو برای فرزند خویش استفاده میکنند سوالات متعددی دارند از جمله: میزان اثر آن؟ عوارض احتمالی دارو؟ نحوه کنترل عوارض؟ تا کی نیاز به خوردن دارو میباشد؟ و …
در ادامه تلاش خواهم کرد به برخی از این سوالات پاسخ دهم، مدت اثر این دارو چهار تا شش ساعت است بنابراین باید این دارو را یک یا دو و حتی سه بار در روز داد (با توجه به شرح حال) و در صورت موثر نبودن دارو حتما موضوع را با پزشک خویش در میان بگذارید.
به یاد داشته باشید در اغلب مواقع ریتالین جزو داروهایی است که برای درمان کودکان بیش فعال خط اول درمان میباشد و البته احتمال عوارض برای آن مطرح است. ناگفته نماند که همه داروها دارای عوارضی هستند اما وقتی دارو توسط پزشک تجویز میشود سود و مزیت آن با احتمال عوارض سنجیده میشود.
شایعترین عوارض جانبی تاشی از مصرف ریتالین عبارتند از کابوس های شبانه، بی قراری، ملال،بی اشتهایی،تهوع،کاهش وزن،بی خوابی که عموما زیر نظر پزشک قابل کنترل میباشند.
در پایان یادآور میشود دارو درمانی برای کودکان بیش فعال دارای تاثیر فوق العاده اما کوتاه مدت است.لذا باید بدانید با قطع دارو علایم احتمالا عود خواهد کرد ولی از سویی دیگر بدلیل عوارض ناشی از عدم درمان چاره ای جز استفاده از این دارو نیست اما توصیه میگردد در کنار دارو از روشهای روان درمانی (فرزند پروری) استفاده شود.
برخی از خدمات دکتر سعید انصاری روانپزشک
درمان استرس
درمان اضطراب
درمان اختلال خواب
راه های ارتباطی
شماره تماس: 02126415010 – 09016852008
منتظر نظرات و پیشنهادات شما عزیزان هستیم
با تشکر مدیریت سایت انصاری روانپزشک
برای اطلاع از بهترین روانپزشک در تهران روی ادامه مطلب کلیک کنید .