انواع فوبیا

محتوا

انواع فوبیا

فوبیا به معنای واکنش ترس بیش از حد و غیر منطقی است. در صورتی که فردی به فوبیا مبتلا باشد با مواجهه با منبع فوبیا با ترس شدید و پانیک مواجه می شود. منبع ترس می تواند مختلف باشد برای مثال می تواند یک مکان مشخص، موقعیت، سوژه یا یک شیء باشد. فوبیا معمولاً بر خلاف اختلال اضطراب کلی، به یک موضوع مشخص مربوط است. در ادامه مقاله با ما باشید تا انواع فوبیا را با نام اختصاصی و منبع ترس توضیح دهیم.

تاثیر فوبیا می تواند خفیف تا شدید باشد. اغلب افرادی که به فوبیا مبتلا هستند متوجه ترس غیر منطقی شان می شوند ولی قادر به انجام کاری نیستند تا بر این ترس غلبه کنند. این نوع ترس ها با زندگی روزمره فرد در کار، مدرسه یا روابط شخصی اختلال ایجاد می کند. حدوداً 19 میلیون نفر در آمریکا به نوعی از فوبیا مبتلا هستند که بر زندگی شخصی آنها تاثیر گذاشته است.

انواع فوبیا
انواع فوبیا

آگورافوبیا

آگورافوبیا به معنای ترس از مکان ها و موقعیت های خاصی است که نمی توان از آن ها فرار کرد. آگورافوبیا در لغت به معنای ترس از فضاهای باز می باشد. افراد مبتلا به این نوع از فوبیا از مکان های شلوغ یا گیر افتادن در مکان هایی خارج از خانه به وحشت می افتند. در اغلب موارد این افراد از موقعیت های اجتماعی دوری می کنند و در منزل می مانند. افراد مبتلا به آگورافوبیا در مکان هایی که نمی توانند از آن بگریزند دچار حمله پانیک می شوند.

فوبیای اجتماعی

فوبیای اجتماعی به معنای اختلال اضطراب اجتماعی می باشد. فرد نگرانی بیش از حدی درباره موقعیت های اجتماعی دارد که این مورد می تواند باعث گوشه گیری فرد شود. فوبیای اجتماعی می تواند به قدری شدید باشد که حتی روابط بسیار ساده در اجتماع مانند سفارش دادن غذا در رستوران یا پاسخ به تلفن هم باعث حمله پانیک شود.

دکتر سعید انصاری روانپزشک و متخصص اعصاب و روان ، در جلسات روان درمانی از روش های نوینی برای درمان اختلالات روانپزشکی استفاده می کند. برای کسب اطلاعات بیشتر با روانپزشک خوب در تهران روشماره های 02122771870 – 02122790453 تماس بگیرید برای ارتباط با دکتر به آدرس اینستاگرام مراجعه کنید.

انواع مختلف فوبیا

بسیاری افراد از برخی موقعیت ها یا سوژه ها ترس دارند ولی فوبیا به این معناست که ترس بیش از حد بر زندگی روزمره فرد تاثیر بگذارد. در زیر به برخی از انواع فوبیا اشاره می کنیم:

– گلوسوفوبیا – این نوع فوبیا به معنای ترس از صحبت کردن در مقابل مردم می باشد. افرادی که به این نوع فوبیا مبتلا هستند علائم فیزیکی شدیدی را تجربه می کنند و حتی از فکر کردن درباره صحبت در جمع به وحشت می افتند. درمان این نوع فوبیا شامل روان درمانی و دارودرمانی می باشد.

– آکروفوبیا – این نوع فوبیا به معنای ترس از ارتفاع است. علائم این نوع فوبیا شامل سرگیجه، عرق کردن و احساس غش کردن است.

– کلاستروفوبیا – این نوع فوبیا به معنای ترس بیش از حد از مکان های بسته است.

– آویوفوبیا – به معنای فوبیا و ترس از پرواز کردن است.

– دنتوفوبیا – به معنای ترس بیش از حد از دندانپزشک و کارهای دندانپزشکی است.

– هموفوبیا – به معنای ترس بیش از حد از خون و آسیب است.

– آراکنوفوبیا – به معنای ترس بیش از حد از عنکبوت است.

– سینوفوبیا – به معنای ترس بیش از حد از سگ می باشد.

– اپیدیوفوبیا – به معنای ترس بیش از حد از مار است.

– نیکتوفوبیا – به معنای ترس بیش از حد از تاریکی و کابوس است.

منبع : https://www.healthline.com/health/phobia-simple-specific#risk-factors

دکتر سعید انصاری

دارای گواهینامه تخصصی اعصاب و روان با نمره ممتاز، مسئول آموزش دانشجویان پزشکی در بخش روانپزشکی، مسول مرکز درمان سومصرف مواد (MMT) بیمارستان، برگزاری کارگاههای آموزشی با موضوع اعتیاد در دانشگاه علوم پزشکی، دوره تخصصی زوج درمانی زیر نظر دکتر سامرند سلیمی، دارای گواهینامه هیپنوتیزم تراپی از انجمن هیپنوتیزم ایران، دارای گواهینامه تخصصی نوروفیدبک، همکاری با رادیو سلامت، دوره تخصصی سکس تراپی، انجام مطالعات مختلف و نوشتن مقالات متعدد در زمینه روانپزشکی، عضو انجمن علمی روانپزشکان ایران، برگزاری کارگاه های مختلف خانواده درمانی، زوج درمانی، فرزندپروری و مشاوره پیش از ازدواج و …
دیدگاه ها
  1. اسفندیار - ۲۲ خرداد ۱۴۰۰ در ۱۰:۱۲

    سلام وقت بخیر
    ترس از ارتفاع و بالا رفتن از پله رو دارم
    مدت ۹ماهه درمان دارویی دارم،ولی متاسفانه خوب نشدم،مشکل از کجاست که دارو جواب نمیده

    پاسخ
  2. HEIDARI - ۱۸ اسفند ۱۳۹۷ در ۱۱:۱۷

    سلام دکتر من ترس از ارتفاع یا همون آکروفوبیای شدیدی دارم به نظرتون باید دارو بخورم؟ نمیشه با روان درمانی خوب شم؟

    پاسخ
    • dransari - ۱۸ اسفند ۱۳۹۷ در ۱۱:۱۸

      شاید بشه بدون دارو هم درمان شد. اگر در زندگی روزمره تون خللی وارد نمی کنه

      پاسخ

پاسخ

تماس سریع