چگونه به نوجوان خود کمک کنیم تا با اثرات طلاق کنار بیاید؟
وقتی والدین طلاق می گیرند، ممکن است برای کل خانواده سخت باشد. مخصوصاً برای بچهها که باید با تحولات زندگیشان کنار بیایند و به واقعیت زندگی روزمره جدیدشان عادت کنند، سخت باشد. حتی برای نوجوانان، طلاق می تواند به مراتب دشوار تر نیز باشد.
از آنجایی که نوجوانان توانمندتر و مستقلتر هستند، گاهی اوقات والدین برای کمک به خواهر و برادر کوچکتر یا انجام کارهای بیشتر از آنها درخواست کمک میکنند. برخی از والدین حتی به طور نامناسبی از آنها میخواهند و یا به آنها اعتماد می کنند تا پیام رسان بین آنها و والدین دیگرشان باشند. اگرچه نوجوانان ممکن است از نظر عاطفی بیشتر از خواهر و برادر کوچکتر خود آگاه باشند، اما آنها هنوز بزرگسال نیستند. آنها نیاز به حمایت والدین خود دارند و همچنین باید یاد بگیرند که چگونه از پس طلاق مادر و پدر کنار بیایند.
نوجوانان با انجام رفتارهای مخاطره آمیز بیشتر با اثرات طلاق کنار می آیند. فعالیت هایی مانند مصرف مواد مخدر و فعالیت جنسی زودهنگام در میان نوجوانان طلاق بیشتر از همسالان آنها رایج است. اگر در مراحل طلاق هستید، مهم است که بدانید چه نوع چیزهایی را ممکن است از نوجوان خود ببینید و انتظار داشته باشید.
محتوا
اثرات طلاق بر نوجوانان
در ایالات متحده، تنها حدود 60 درصد از کودکان با والدین متاهل و بیولوژیکی زندگی می کنند. حتی اگر طلاق امری عادی است، می تواند تأثیر منفی بر فرزندان بگذارد. طلاق والدین به مراتب به طرز قابل توجهی میتواند خطر مشکلات روانی بلند مدت و کوتاه مدت را در نوجوانان شما افزایش دهد.
اثرات معمول
بیشتر بچهها انعطافپذیر هستند و مشکلات روانی در آنها بروز نمیکند. با این حال، حتی اگر کودک شما علائم بیماری روانی جدی را نشان نمیدهد، ممکن است همچنان در حال مبارزه با فشار های روانی باشد. نوجوانانی که والدینشان طلاق گرفته اند طیف وسیعی از احساسات را تجربه می کنند و گاهی اوقات این احساسات می تواند در برخی اختلالات رایج در زندگی آنها ظاهر شود.
اثرات متداول طلاق بر نوجوانان عبارتند از:
مشکلات تحصیلی، مانند درس نخواندن و در نتیجه گرفتن نمرات پایین
مشکلات رفتاری در مدرسه، مانند پرخاشگری
سرپیچی و عدم رعایت قوانین
افسردگی
مشکل در ایجاد روابط صمیمانه
افزایش استرس و مشکل در خواب
غمگینی یا عصبانیت از یکی از والدین یا هر دو
مشکل در کنار آمدن با خواهر و برادر، همسالان و والدین خود
رفتارهای پرخطر
نوجوانانی که والدینشان طلاق گرفته اند، رفتارهای پرخطر بیشتری را انجام میدهند. در واقع، خطر ابتلای نوجوان به رفتار پرخطر در نوجوانان طلاق بین 1.5 تا 2 درصد افزایش می یابد. نمونه هایی از رفتارهای مخاطره آمیز نوجوانان ممکن است انجام دهند:
فعالیت جنسی زود هنگام
سوء مصرف مواد
افکار خودکشی و اقدام به خودکشی
نوجوان شما چگونه به طلاق واکنش نشان خواهد داد
مهمترین پیشبینی کننده عملکرد نوجوانان پس از طلاق به این بستگی دارد که والدین آنها چقدر با هم کنار میآیند. محققان دریافتهاند که درگیری بین والدین مطلقه خطر ابتلا به مشکلات روانی را در کودکان افزایش میدهد. به طور خاص، مشاجره والدین می تواند به ترس کودک از رها شدن منجر شود، که می تواند منجر به مشکلات سلامت روان او در آینده شود.
حتی زمانی که طلاق دوستانه باشد، طبیعی است که نوجوانان از این موضوع از دست دادن زندگی خانوادگی خود غمگین شوند. انتظار داشته باشید که نوجوانتان طیف وسیعی از احساسات را تجربه کند، از خشم گرفته تا غم. به آنها اجازه دهید بدانند که به اشتراک گذاشتن آن احساسات امری طبیعی است، اما به وضوح بیان کنید که مهم است که آنها را به شیوه ای سالم بیان کنید.
برای افزایش آشفتگی عاطفی و رفتاری آماده باشید. محدودیت های محکمی را تعیین کنید و در صورت لزوم عواقب آن را دنبال کنید. برای نوجوان خود روشن کنید که هنوز هم کارهای لازم را انجام خواهید داد تا او را ایمن نگه دارید و به او در انتخاب سالم کمک کنید.
چگونه به نوجوان خود کمک کنیم
البته که طلاق برای شما و سایر اعضای خانواده هم سختی هایی خواهد داشت، اما این که تمام تلاش خود را برای حضور در کنار نوجوان خود انجام دهید، بسیار ضروری است و باید برای نوجوان خود وقت بگذارید. صحبت کردن با نوجوان خود و نشان دادن علاقه واقعی به فعالیت های او اغلب می تواند راه درازی داشته باشد. به راههایی فکر کنید که به نوجوانتان اجازه میدهد در این دوران سخت با شما احساس نزدیکی کند.
با نوجوان خود صحبت کنید و او را تشویق کنید تا نگرانی ها، ترس ها و ناامیدی ها را به اشتراک بگذارد. اگر مطمئن نیستید که اوضاع چگونه پیش خواهد رفت، عدم اطمینان نوجوان را نسبت به خود بپذیرید. اگر خانهای را برای فروش قرار میدهید یا مطمئن نیستید به کجا میروید، بدانید که چنین عدم اطمینانی چقدر میتواند برای فرزندتان دشوار باشد.
والدین در کمک به نوجوانان خود برای عبور از احساسات پیچیده طلاق نقش اساسی دارند. ارتباط آزاد در زمان طلاق حیاتی است. مطمئن شوید که نوجوان شما درک می کند که می تواند نزد شما بیاید تا در مورد چیزهایی که احساس می کند صحبت کند.
برخی از نکات برای کمک به نوجوانان در سازگاری با این اتفاق عبارتاند از:
- به آنها اجازه دهید تا تصمیمات زندگی خود را بسنجید
- در فعالیت های فوق برنامه آنها شرکت کنید
- با قوانین و انضباط سازگار باشید
- رابطه آنها را با والدین دیگرشان تشویق کنید
- در مورد تغییرات خانواده ارتباط صادقانه داشته باشید
- یک برنامه ثابت و قابل پیش بینی را حفظ کنید
- اطمینان حاصل کنید که آنها احساس راحتی در پرسیدن سوال می کنند
- مدل رفتار مناسب
- به صورت مداوم به او محبت کنید و از او حمایت کنید
- فضای امنی را برای ابراز احساسات به آنها ارائه دهید
مراقب باشید که:
- در مقابل نوجوان خود جر و بحث کنید
- پشت سر والدین دیگر فرزندتان بد گویی نکنید
- نوجوانان خود را در وسط درگیری بین خودتان و دیگر والدینشان قرار ندهید
- از نوجوانان خود نخواهید که به عنوان پیام رسان بین شما و دیگر والدینشان عمل کنند
اگر نوجوان شما مشکلات رفتاری نشان می دهد یا تغییراتی را در خلق و خوی خود تجربه می کند، به دنبال کمک از یک روانشناس حرفه ای باشید. آنها با صحبت کردن با یک متخصص سلامت روان در مورد تغییراتی که تحمل می کنند، بهبود مییابند. گاهی اوقات، فقط چند جلسه درمانی میتواند در کمک به نوجوانان در حل احساسات خود در مورد موضوع بزرگی مانند طلاق مؤثر باشد.
نشانه های افسردگی
افسردگی یک واکنش رایج به طغیان طلاق است. گاهی اوقات تشخیص علائم افسردگی دشوار است. آنها همیشه به صورت یک حالت بد خلقی یا غم ظاهر نمی شوند.
چند علامت وجود دارد که ممکن است نشان دهنده این باشد که نوجوان شما با افسردگی دست و پنجه نرم میکند:
- افت تحصیلی
- پرخاشگری، عصبانیت، بدخلقی، غم و اندوه
- انزوای بیش از حد
- خواب زیاد
- ابراز ناامیدی یا بی ارزشی
- عزت نفس پایین
- از دست دادن اشتها
- علاقه نداشتن به گذراندن وقت با دوستان یا انجام فعالیت های مورد علاقه
اگر مشکوک هستید که نوجوان شما با افسردگی دست و پنجه نرم می کند، می توانید با یک پزشک در مورد او صحبت کنید. آنها میتوانند به شما پیشنهاد کنند که به یک درمانگر که تجربه برخورد با گروه سنی و شرایط کودک شما را دارد مراجعه کنید. همچنین، آنها ممکن است بتوانند در صورت لزوم دارو را پیشنهاد دهند.
علائم مصرف مواد
از آنجایی که نوجوانان والدین مطلقه در معرض خطر بیشتری برای درگیر شدن در رفتارهای پرخطر، مانند آزمایش مواد مخدر و الکل هستند، بسیار مهم است که علائم هشدار دهنده مصرف مواد را در نظر داشته باشید. مانند افسردگی، استفاده از مواد همیشه ساده یا آسان نیست.
از برخی علائم که ممکن است نشان دهنده این باشد که نوجوان شما از مواد مخدر یا الکل استفاده میکند، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- چشم های خون آلود، مردمک های گشاد شده یا مردمک های دقیق
- تغییر در انتخاب دوستان
- تغییر در رفتار و منش
- خستگی مفرط
- اختلال در قضاوت
- بی انگیزگی
- پوشیدن لباس آستین بلند برای پوشاندن محلهای سوزن تزریق
- بی توجهی به بهداشت فردی
- دارا بودن فویل، ترازو، لوله، کیسه، فندک و غیره.
- نقض مقررات منع رفت و آمد
- کناره گیری از فعالیت های خانوادگی
برای نوجوانان، طلاق می تواند تغییرات زیادی ایجاد کند. نوجوانان اغلب احساس می کنند که همه چیز در طول و بعد از طلاق کاملاً از کنترل آنها خارج است. آنها ممکن است مجبور شده باشند از خانه ای به خانه دیگر حرکت کنند یا بپرند. گاهی اوقات این تنظیمات و از دست دادن کنترل می تواند باعث شود که آنها احساس غمگینی و ناامیدی کنند.
در حالی که نوجوانانی که طلاق را تجربه کردهاند بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماریهای روانی و رفتارهای پرخطر هستند، به یاد داشته باشید که بیشتر نوجوانان بدون آسیب از آن خارج میشوند. از چیزهایی که باید مراقب آنها باشید آگاه باشید، ارتباطات باز را حفظ کنید و در صورت نیاز حتما به یک مشاور و روانشناس مراجعه کنید. با کمک شما، نوجوان شما از این امر عبور خواهد کرد.