اختلالات روانپزشکی شایع
محتوا
اختلالات روانپزشکی شایع
اختلالات روانی بسیار متنوع می باشند ولی آشنایی با اختلالات روانی شایع بسیار مفید بوده و می تواند در بسیاری از موقعیت ها به فرد کمک کند. اختلالات روانپزشکی شایع مانند؛ اضطراب، روانپريشى، خلقى، اختلالات مربوط به اشتها، اختلالات شخصیتی و … وجود دارند که علائم و نشانه های خاصی دارند.
اختلال استرس و اضطراب
افرادی که به اختلال اضطراب دچار هستند، در مقابله با اشیا و یا شرایط خاص با استرس و وحشت زیادی عکس العمل نشان داده و علائم و نشانه های فیزیکی مانند افزایش ضربان قلب و عرق کردن با این اختلال همراه است. در صورتی که عکس العمل فرد در مقابله با موقعيت خاصی مناسب نبوده و یا عملکرد مناسب فرد در آن موقعیت را تحت الشعاع قرار دهد، باید به متخصص اعصاب و روان یا روانپزشک مراجعه گردد. اختلال اضطراب شامل اختلال پانیک ، اختلال اضطراب اجتماعی، و برخی فوبیا ها می باشد.
اختلالات خلقی
اختلالات خلقی به معنای احساس غم شدید، شادی بیش از حد و یا احساس غم و شادی شدید به تناوب می باشد. شایع ترین اختلالات خلقی شامل افسردگی ، اختلال دوقطبی و اختلال سیکلوتیومیک می باشد.
اختلالات روانپریشی
شایع ترین اختلال روانپریشی اسكیزوفرنی می باشد. در این اختلال فرد به چیزی باور دارد که در عالم واقع وجود خارجی ندارد و یا اصلاً اتفاق نیفتاده است.
اختلالات مربوط به اشتها
یکی دیگر از اختلالات روانی شایع، اختلال غذایی می شود. شایع ترین اختلالات غذایی شامل بی اشتهایی عصبی، اختلال غذایی بینگ و بولیمیا نروزا می باشد. در این اختلالات فرد در رابطه با غذا خوردن یا زیاده روی کرده و یا کم خوری بیش از حدی داشته که این موارد می تواند به افزایش وزن و یا کاهش وزن فرد منجر شود.
اختلال کنترل بر رفتار و اختلال اعتیاد
افرادی که به این اختلال مبتلا هستند توانایی کنترل رفتار خود را نداشته و رفتارهایی را از خود نشان می دهند که کنترلی بر آن نداشته و می تواند به خود فرد یا افراد دیگر آسیب بزند. این اختلال می تواند به شکل های مختلفی مانند روشن کردن آتش، دزدی کردن، اعتیاد به قمار بازی و … خود را نشان دهد. اختلال اعتیاد می تواند به شکل اعتیاد به الکل و مواد مخدر خود را نشان دهد.
اختلالات شخصیتی
یکی دیگر از بیماری های روانی شایع اختلالات شخصیتی است که می تواند موجب اختلال رفتاری در فرد شده و مشکلاتی را در محل کار، مدرسه و روابط اجتماعی وی ایجاد کند. در این نوع اختلال رفتار و طرز تفکر فرد در مقایسه با انتظار جامعه، تفاوت بسیاری داشته و بر عملکرد مناسب فرد تاثیر می گذارد. از جمله این اختلالات می توان به اختلال شخصیت ضد اجتماعی و اختلال پارانوئید اشاره کرد.
اختلال وسواس فکری
در این بیماری فرد ترس ها و افکار مداومی دارد که فرد را مجبور به انجام کارهای روتین و تکراری می کند. به افکار مزاحمی که برای بیمار مزاحمت فکری ایجاد کرده، وسواس فکری می گوییم. در صورتی که کار خاصی به صورت مداوم و بدون دلیل تکرار شود، وسواس عملى گفته می شود. برای مثال وسواس تمیزی که فرد به طور مداوم دست های خود را می شوید، وسواس عملى نام دارد.
منبع : https://www.webmd.com/mental-health/mental-health-types-illness#1