درمان عصبانیت کودکان

محتوا

درمان عصبانیت کودکان

در صورتی که کودک نداند چگونه احساساتش را کنترل کند، عصبانیت و ناراحتی اش می تواند به سرعت تبدیل به بی احترامی، پرخاشگری، بداخلاقی و مبارزه طلبی شود. در صورت عدم درمان عصبانیت کودکان در دوران کودکی مواردی مانند جنگیدن، کتک زدن و … می تواند به مشکلات جدی در بزرگسالی وی منجر شود. در صورتی که کودک شما در زمینه کنترل رفتارش ناتوان است، با فراگیری استراتژی های زیر می توان تا حدودی به وی کمک کرد:

تفاوت قائل شدن بین احساسات و رفتار

عصبانیت موردی طبیعی و یک احساس سالم می باشد. ولی بسیاری از کودکان برای تفاوت قائل شدن بین احساس عصبانیت و رفتار تهاجمی مشکل دارند. لازم است تا به کودک آموخته شود که احساس عصبانیت، ناراحتی و نا امیدی با هم متفاوت هستند. به کودکتان بگوئید که عصبانیت موردی طبیعی است ولی ضربه زدن به دیگران به هیچ عنوان طبیعی نمی باشد. به کودک بیاموزید که او مسئول رفتارش می باشد و می تواند رفتارش را کنترل کند. در حقیقت باید بداند که قدرت کنترل رفتارش را دارد.
گاهی اوقات رفتار پرخاشگرانه نتیجه ی احساسات ناراحت کننده ای مانند غمگینی، خجالت و … می باشد. صحبت کردن راجع به احساسات می تواند به کودک کمک کند تا احساساتش را بفهمد.

درمان عصبانیت کودکان
درمان عصبانیت کودکان

یادگیری مهارت های مدیریت خشم

بهترین راه برای آموختن کنترل خشم به کودک این است که طریقه ی کنار آمدن با احساسات را به وی نشان دهید. در صورتی که کودک ببیند که والدین اش در هنگام عصبانیت هیچ کنترلی بر رفتار خود ندارند این رفتار را تقلید می کند. ولی در صورتی که کودک ببیند والدین در هنگام مواجهه با مشکلات به آرامی و با ملایمت روبرو می شوند به احتمال زیاد همین رفتار را تقلید می کند.
گرچه محافظت از کودک در برابر بسیاری از مشکلات بزرگسالان مورد مهمی می باشد ولی نباید در برابر همه مشکلات به صورت مصنوعی رفتار کنید تا کودک همواره شما را خوشحال ببیند. اتفاقاً در صورتی که کودک پدر ومادرش را در برخی مواقع ناامید ببیند به وی این پیغام را می رساند که مسائل ناراحت کننده برای همه وجود دارد و مهم این است که چگونه با مسائل برخورد شود.
صحبت کردن درباره مسائل و مشکلات و چگونگی رفع مسائل و برگزیدن راه حل می تواند برای کودک بسیار مفید باشد. در صورتی که در مقابل کودک عصبانی می شوید بهتر است که مسئولیت آن را بر عهده گرفته و توضیح دهید که به جای عصبانیت چه کارهایی می توانستید انجام دهید. به کودکتان بگوئید که ” متاسفم که عصبانی شدم به جای عصبانی شدن می توانستم کمی راه بروم به جای آنکه صدایم را بالا ببرم.”

صحبت کردن درباره مسائل و مشکلات و چگونگی رفع مسائل و برگزیدن راه حل می تواند برای کودک بسیار مفید باشد. دکتر انصاری روانپزشک و متخصص اعصاب و روان، در جلسات روان درمانی از روش های نوینی برای روانپزشکی کودکان استفاده می کند. برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره های 02122771870 – 02122790453 تماس بگیرید برای ارتباط با دکتر به آدرس اینستاگرام مراجعه کنید.

قوانین مقابله با عصبانیت وضع کنید

بیشتر خانواده ها قوانین غیر رسمی ای برای رفتار در زمان عصبانیت دارند. برای مثال در برخی خانواده ها کوبیدن در و بالا بردن صدا مشکلی ندارد. ولی در برخی خانواده ها تحمل این موارد بسیار پایین است. بهتر است که برای خانواده قوانینی وضع شود تا در مواقع عصبانیت افراد خانواده رفتارشان را کنترل کنند. برای مثال کتک زدن، تخریب وسائل و فحش دادن جزء ممنوعيات! قرار گیرد.
منبع : https://www.verywellfamily.com/ways-to-teach-your-child-anger-management-skills-1095010

مطالب مرتبط با این مقاله:

فوبیای مدرسه

علائم استرس در کودکان

مشاوره خانواده

دکتر سعید انصاری

دارای گواهینامه تخصصی اعصاب و روان با نمره ممتاز، مسئول آموزش دانشجویان پزشکی در بخش روانپزشکی، مسول مرکز درمان سومصرف مواد (MMT) بیمارستان، برگزاری کارگاههای آموزشی با موضوع اعتیاد در دانشگاه علوم پزشکی، دوره تخصصی زوج درمانی زیر نظر دکتر سامرند سلیمی، دارای گواهینامه هیپنوتیزم تراپی از انجمن هیپنوتیزم ایران، دارای گواهینامه تخصصی نوروفیدبک، همکاری با رادیو سلامت، دوره تخصصی سکس تراپی، انجام مطالعات مختلف و نوشتن مقالات متعدد در زمینه روانپزشکی، عضو انجمن علمی روانپزشکان ایران، برگزاری کارگاه های مختلف خانواده درمانی، زوج درمانی، فرزندپروری و مشاوره پیش از ازدواج و …

پاسخ

تماس سریع