بهترین راه در تغییر کارها و پیشگیری از خستگی روانی

خستگی، احساس بدبینی و کاهش میزان مفید بودن از جمله علائم خستگی روانی (از پا در آمدن) هستند. با این که امکان پیشگیری از بروز چنین موردی وجود دارد، اما همه ما در معرض آن خواهیم بود.

یکی از راه های جالب در پیشگیری از خستگی روانی، در نظر گرفتن ساختار روزانه و تمرکز بر روی جابجایی از یک فعالیت به فعالیت دیگری است و این که، کار را وارد زندگی شخصی و یا زندگی شخصی را وارد کار نکنید. برای بسیاری از ما کار کردن از منزل، کار کردن در جایی که در آن می خوابیم، کار کردن طولانی مدت در مشاغل ضروری و یا مراقبت از کودکان در سنین مدرسه در تمام طول روز، شاید غیر ممکن به نظر برسد. با این حال، امکان اولیت بندی نیازهای فیزیکی و سلامت ذهن در طول روز، کاهش میزان استرس و افزایش زمان استراحت وجود دارد.

 

خستگی-روانی
خستگی روانی

محتوا

ساختار دادن به روز

حتی اگر هر روز برای شما متفاوت به نظر برسد، مهم است که ساختاری را برای هر روز خود در نظر بگیرید تا بتوانید فعالانه از کاری سراغ کار دیگری بروید، بی آن که احساس خستگی داشته باشید. انجام چند کار در یک زمان اجتناب ناپذیر است، اما شما می خواهید تا جایی که می توانید فعال باشید، پس می توانید فعالیت های مهم مانند ورزش کردن، وقت گذراندن با همسر و یا شرکت در درمان گروهی را در اولیت قرار دهید.

برای آن دسته از افرادی که شاغل نیستند و یا از کودک مراقبت نمی کنند، برنامه ریزی برای انجام کارها در طول روز می تواند به آن ها انگیزه و هدف بدهد، حتی اگر مربوط به کارهای ساده ای مانند مطالعه مجله و یا تماس با یک دوست باشد.

خستگی روانی می تواند سیستم عصبی را مهار کند، بدین معنا که توانایی موفق بودن در محل کار، خوب خوابیدن و یا برقراری ارتباط با دیگران تحت تاثیر قرار خواهد گرفت. جهت پیشگیری از بروز چنین حالتی، توصیه می شود کارهای زیر را به برنامه روزانه خود اضافه کنید و توضیح می دهیم که هر یک چه مزایای را برای شما به همراه دارند:

  • شروع روز با کارهای مبتکرانه. که می تواند شامل جمع کردن رختخواب، انجام تمرینات هوازی و یا مدیتیشن باشد. بدن ما روتین بودن را دوست دارد و هر چه ساختار بیشتری به زندگی مان بدهیم، فضای بیشتری را برای تمرکز و کشف ایجاد کرده ایم.
  • فضای کار طراحی شده ای را ایجاد کنید. حتی اگر در فضای کوچکی زندگی می کنید، قسمت کارتان از جایی که در آن رفت و آمد می کنید جدا باشد. این کار باعث ایجاد برقراری تعادل و توازن بهتر در زندگی می شود و مغز شما از فاز کار خارج خواهد شد.
  • زمان استراحت و ناهار داشته باشید. کار کردن دور از خانه، از لحاظ فیزیکی و ذهنی، فاصله میان زندگی شخصی و حرفه ای را نامشخص می کند. پس، زمانی برای ناهار خورن و دور شدن از میز کار در نظر بگیرید که بسیار مهم است.
  • کامپیوتر را خاموش کنید. در انتهای روز، لپ تاپ و گوشی همراه را خاموش و کار را رها کنید. خاموش کردن این ابزارها هنگام خواب به بهبود خواب و کمتر شدن استرس کمک خواهد کرد.
  • راه کار بعدی تغییر وضعیت است. به خصوص در این دوره که بسیاری از ما در منزل کار می کنیم و احساس می کنیم نمی توانیم دست از کار بکشیم. فعالیتی را چند دقیقه قبل از شروع کار و یا حین انجام کار انجام دهید، این کار مغز شما را آماده تغییر و انجام کار بعدی می کند، که می تواند خوردن غذا و یا گذراندن وقت با خانواده باشد.

پیشگیری-از-خستگی-روانیبه احساساتتان توجه کنید

مهم نیست چقدر در طول روز مشغول هستید، سعی کنید به احساس تان آگاه باشید و راه فعالی را برای کنترل احساسات پیدا کنید. می توانید یک پیاده روی کوتاه داشته باشید، یوگا انجام دهید، با مشاور تماس بگیرید و یا به سادگی بنشینید و فشارها را از بین ببرید. در طول روز، تنفس داشته باشید.

استراحت داشته باشید

برای همه ما، داشتن نظم و ساختار بسیار مهم است. اگر در طول روز استراحت نداشته باشید، به آسانی زمان را از دست خواهید داد. این حالت نه تنها می تواند تبدیل به یک الگوی تکراری شود، بلکه می تواند شما را در معرض خستگی روانی بیشتری قرار دهد. این حالت به خصوص در مورد والدین بیشتر صدق می کند.

والیدن یا حتی همه ما، باید زمانی را به خودمان اختصاص دهیم. اگر نمی توانید نیم تا یک ساعت استراحت داشته باشید، استراحت های کوتاه تری را برای خود در نظر بگیرید. سعی کنید زمان های خاصی را در طول روز برای استراحت داشته باشید.

حتی اگر نمی توانید نیم تا یک ساعت استراحت داشته باشید، هنگام انجام کارها به خودتان استراحت دهید.

به خطرات سلامت روانی اهمیت دهید

زمانی که واقعا خسته می شویم، مغز با تغییرات مقابله می کند، چرا که این تغییرات جدید و متفاوت هستند و فکر کردن به روتین هایی که کمتر سالم هستند و یا تلاش برای یافتن روش های جدید کار سختی خواهد بود.

خود درمانی با کافئین، الکل و نیکوتین می تواند گزینه هایی باشد که افراد انتخاب می کنند. ورزش کردن، تغذیه، تمرینات هوازی و زندگی سالم به ما کمک می کنند تا قدرت و کنترل بیشتری داشته باشیم وبه راحتی از پس کارهای سخت بر بیاییم.

حتی با ایجاد یک سری کارهای روتین مانند استراحت ذهنی، می توانید به پایین آمدن میزان استرس و خستگی روانی تان کمک کنید.

توصیه می شود در صورت تجربه علائمی از خستگی ذهنی و روانی حتما به روانپزشک مراجعه کنید.

Source: https://www.verywellmind.com/the-best-way-to-switch-tasks-to-avoid-burnout-5095637

دکتر سعید انصاری

اطلاعات علمی و حرفه ای دکتر سعید انصاری: ● دارای گواهینامه تخصصی اعصاب و روان با نمره ممتاز ● مسئول آموزش دانشجویان پزشکی در بخش روانپزشکی ● مسول مرکز درمان سومصرف مواد (MMT) بیمارستان ● برگزاری کارگاههای آموزشی با موضوع اعتیاد در دانشگاه علوم پزشکی ● دوره تخصصی زوج درمانی زیر نظر دکتر سامرند سلیمی ● دارای گواهینامه هیپنوتیزم تراپی از انجمن هیپنوتیزم ایران ● دارای گواهینامه تخصصی نوروفیدبک ● همکاری با رادیو سلامت ● دوره تخصصی سکس تراپی ● انجام مطالعات مختلف و نوشتن مقالات متعدد در زمینه روانپزشکی ● برگزاری کارگاه های مختلف خانواده درمانی، زوج درمانی، فرزندپروری و مشاوره پیش از ازدواج و … ● عضو انجمن علمی روانپزشکان ایران

پاسخ

تماس سریع