ADHD و مشکلات انگیزشی

متاسفانه به بسیاری از بزرگسالان و کودکان مبتلا به ADHD، برچسب بی انگیزه بودن، تنبل بودن و حتی بی احساس بودن زده می شود. این قبیل القاب منفی می تواند به ضرر آن ها باشد.
به جای تنبلی ساده و یا عدم انگیزه، این عدم تحرک و تنبلی اغلب آسیب هایی را به عملکرد افراد وارد می کند که می تواند با ADHD در ارتباط باشد. درک این آسیب برای اصلاح برداشت نادرست از این اختلال از اهمیت بالایی برخوردار می باشد.

اختلال-نقص-توجه-و-بیش-فعالی

محتوا

ADHD و کارکردهای اجرایی

کمبود کارکردهای اجرایی بر روی توانایی های فرد برای شروع به انجام کاری و سازمان دهی کارها تاثیر می گذارد و جلوی تلاش را می گیرد. ممکن است افراد احساسی از فلج شدن مرتبط با وظایف و یا پروژه ها را داشته باشند، قصد شروع کاری را داشته باشند ولی نتواند به پیشرفتی برسد.
این حالت می تواند منجر به بروز واکنش های منفی از سمت دیگران شود که از تناقض در افراد مبتلا به ADHD گیج می شوند، این افراد، زمانی که کاری تحریک کننده، جالب، هیجان انگیز و جدید باشد قادر به انجام آن هستند و زمانی که کاری تکراری و خسته کننده می شوند، قادر به انجام آن نخواهند بود.
حتی اگر فرد قادر به شروع کاری باشد، ممکن است مشکلاتی را در ادامه دادن تلاش برای انجام آن داشته باشد. گرچه ممکن است آگاه باشند که برای تمام کردن کار به چه چیزهایی نیاز دارند، اما تلاش کردن برای آن ها سخت است و نمی توانند از عهده آن بر بیاییند.
حفظ تمرکز بر روی کارهای کسل کننده تقریبا غیر ممکن به نظر می رسد، چرا که توجه افراد بیشتر به سمت فعالیت ها و افکار جالب جلب می شود.
آن چه که بعد از ناکامی های مکرر اتفاق می افتد، این است که فرد بزرگسال و یا کودک مبتلا به ADHD بی انگیزه می شود و امیدوار شدن کار سختی خواهد بود.

مشکلات-انگیزشی
درمان ها

در ابتدا مهم است که فرد درگیر درمان شود. در طول درمان، بیمار باید با پزشک درارتباط باشد و ارتباط صمیمانه ای میان پزشک و بیمار برقرار شود.

استراتژی های مقابله با ADHD

– سبک تر کردن پروژه ها و کارها و قابل کنترل بودن آن ها
– در نظر گرفتن اهداف کوچک تر
– در نظر گرفتن جایزه حتی برای قدم های کوچکی که به سمت اهداف برداشته می شود
– در نظر گرفتن بازه زمانی کوتاه (ده تا پانزده دقیقه) برای کار کردن بر روی فعالیت ها
– ورزش کردن
– انجام حرکات فیزیکی در طول روز
چه استراتژی ها و نکاتی برای شروع و یا تمرکز کردن به شما کمک کردند؟ این کار می تواند به شما کمک کند تا بدانید دیگران چگونه با مشکلات مشابه کنار می آیند. در مرحله بعد سعی کنید این استراتژی ها را به کار بگیرید و بهترین ها را برای خودتان انتخاب کنید.
Source: https://www.verywellmind.com/adhd-and-motivation-20470

دکتر سعید انصاری

اطلاعات علمی و حرفه ای دکتر سعید انصاری: ● دارای گواهینامه تخصصی اعصاب و روان با نمره ممتاز ● مسئول آموزش دانشجویان پزشکی در بخش روانپزشکی ● مسول مرکز درمان سومصرف مواد (MMT) بیمارستان ● برگزاری کارگاههای آموزشی با موضوع اعتیاد در دانشگاه علوم پزشکی ● دوره تخصصی زوج درمانی زیر نظر دکتر سامرند سلیمی ● دارای گواهینامه هیپنوتیزم تراپی از انجمن هیپنوتیزم ایران ● دارای گواهینامه تخصصی نوروفیدبک ● همکاری با رادیو سلامت ● دوره تخصصی سکس تراپی ● انجام مطالعات مختلف و نوشتن مقالات متعدد در زمینه روانپزشکی ● برگزاری کارگاه های مختلف خانواده درمانی، زوج درمانی، فرزندپروری و مشاوره پیش از ازدواج و … ● عضو انجمن علمی روانپزشکان ایران

پاسخ

تماس سریع